Wanneer onze leden meedoen aan wedstrijden (Turn en Fundag, springwedstrijden, turnwedstrijden…) moet de vereniging zelf juryleden aanleveren. Zonder juryleden worden we uitgesloten van wedstrijden. Of dit nu de selectiegroep Turnen betreft, Acrogym of recreantenwedstrijden.

Dit willen we uiteraard voorkomen en daarom zijn we op zoek naar jullie! In het najaar starten nieuwe jurycursussen in de regio en we hopen dat een aantal (groot)ouders, leden of vrienden deze cursus wil volgen. Samen is gezelliger en we kunnen het jureren over meerdere mensen verdelen.

Iedereen kan jureren!
U vraagt zich af: kan ik dat wel? Het antwoord is ja! Iedereen kan een jurydiploma halen. De eerste cursus is een beginnerscursus, voor wedstrijden van recreatie en laag selectieniveau. Het is fijn om enige kennis van turnen/springen/acrogym te hebben, maar dat is niet noodzakelijk om de cursus goed af te sluiten. U leert vanzelf hoe de leeftijdscategorieën, onderdelen en cijferbeoordeling in elkaar steken.

Soorten jurycurus
Er zijn verschillende cursussen voor turnen heren, turnen dames, acrogym, springen enz. Met het diploma van de ene discipline mogen over het algemeen geen wedstrijden van een andere discipline gejureerd worden. Na de beginnerscursus, zijn er vervolgcursussen om ook op hoger niveau wedstrijden te mogen beoordelen.

Kosten en tijdsinvestering
Deelnemen aan een jurycursus is gratis en kost ongeveer 20 uur. Iedereen vanaf 16 jaar kan zich inschrijven.
Sommige jurycursussen kunnen online worden gevolgd. Er zijn dan 1-3 bijeenkomsten en verder neemt u de oefenstof online door. Ook kunt u online oefenfilmpjes bekijken en online examen doen. De cursussen die nog niet online worden aangeboden, bestaan uit 5-7 (avond)bijeenkomsten van ongeveer 2,5 uur, inclusief examen.
Daarnaast is het mogelijk om in onze lessen te komen oefenen met jureren of vragen te stellen aan de trainers.

Hoe vaak mag ik jureren?
Na het behalen van uw jurybrevet kunt u elk seizoen zelf bepalen hoe vaak u wilt jureren. Een leuk begin zijn de turn en fundagen of de clubkampioenschappen. De reiskosten krijgt u vergoed, voor drinken (en evt. lunch) wordt tijdens wedstrijden gezorgd.

Start nu!
Eind september / begin oktober start een jurycursus Turnen Dames. Met dit brevet (TD1) mogen wedstrijden van recreatie en de onderbouw B-selectie worden gejureerd. Deze cursus is online te volgen.

Ook voor Turnen Heren, de springgroep en Acrogym starten binnenkort nieuwe beginnerscursussen.

Wilt u meer informatie, neem gerust contact op met Natascha, n.gobielje[@]gmail.com (zonder de [ ]) of vul het contactformulier in.

|