Op zaterdag 17 mei had de bovenbouw derde divisie (A-selectie turnen) de tweede turncompetitie wedstrijd in Zoetermeer.  Het team bestond uit Damaris, Eline en Rosanne van Velocitas plus Yara en Renée van Dos Schoonhoven. Er werd geturnd tegen Dos Schoonhoven (ander team), CGV-Reflex en de thuisclub Pro Patria, door wie de wedstrijd werd georganiseerd.

De meiden begonnen op brug. Er werden mooie oefeningen geturnd, iedereen haalde boven de 10,00. Yara had zelfs een 11.800. Daarna gingen ze naar het toestel sprong. Er werden mooie overslagen geturnd en Rosanne liet een mooie overslag 1/1 zien, waarmee ze de hoogste score op dit toestel had van iedereen, een 11,375.

Na deze twee goede toestellen, gingen de meiden met goede moed naar vloer.  De vloer veerde niet helemaal  lekker , toch werden er goede oefeningen neergezet. Het laatste toestel was balk, wat altijd erg spannend is. Omdat er 4 balken op een rij stonden, kon iedereen tegelijkertijd inturnen, wat erg fijn was. Uiteindelijk bleef bijna iedereen boven en werd er stabiel geturnd. Renee haalde een heel hoog cijfer, een 11,600.

Toen was het wachten op de uitslag. Er was garantie op een eerste of tweede plaats, omdat twee clubs geen juryleden hadden meegenomen. Toch wilden de meiden ook officieel eerste worden en niet omdat een club geen jurylid had. Uiteindelijk werd de winst binnen gehaald met een nette 2,8 punten verschil met de nummer twee. Nu is het BB3 team bijna zeker van een finale plek. Op 31 mei moet de laatste turncompetitie geturnd worden en als het goed is daarna de finale op 21 juni in Amsterdam!

|