Zaterdag 17 mei deden de meisjes van Velocitas Gouda mee aan de Turn en Fundag in Bodegraven. En met succes! In verschillende categorie├źn werden ereplaatsen behaald.

Er werd geturnd op balk, lange mat en minitramp. Na de wedstrijd was er een fungedeelte met dans, tumbling en spelletjes. In de ochtendwedstrijd turnden de meisjes 6-8 jaar en iedereen deed supergoed zijn best! Het duurde soms een tijdje voor je aan de beurt was, maar het was wel heel gezellig. Bas had voor stiften en papier gezorgd, waardoor de meisjes zich tijdens het wachten wel konden vermaken. Na het fungedeelte was het tijd voor de prijsuitreiking. In de categorie R2 behaalde Nienke Raghunath een bronzen medaille. Jolien Bobeldijk greep bij niveau D2 net naast een medaille. Ook Stefanie de Wit stond net naast het podium in haar categorie.

’s Middags mochten de oudere meisjes hun oefeningen laten zien. Ook dat ging prima, al bleef de koprol op de balk een struikelblokje. De lange mat oefeningen waren van iedereen supernetjes en ook op minitramp werd hoog gesprongen. Na het fungedeelte en het tonen van de dans was het tijd voor de laatste prijsuitreiking van de dag. Veronique de Wit mocht op het hoogste treetje van het podium gaan staan en Myrthe Westmaas naast haar op de 2e plek. Zij turnden beide in categorie pupil 1 D3. Puck Vlot turnde zich bij de jeugd naar een mooie tweede plaats.

Alle kinderen ontvingen na afloop van de wedstrijd een vaantje en een diploma. Iedereen gefeliciteerd met de resultaten! Op naar het einde van het schooljaar, dan volgen nog de clubkampioenschappen.

Meer foto’s staan hieronder!

myrthe en veronique

|