vlnr: Davey, Tian, Roy, Laurian en Michiel

vlnr: Davey, Tian, Roy, Laurian en Michiel

In het weekend van 23 en 24 november 2013 vond de NTC in Zwijndrecht plaats. Bij Velocitas Gouda deden er maar liefst 4 teams mee.
De pupillen 8 (2e divisie) mochten het spits afbijten.
Het team bestond uit Michiel de Boer, Tian v/d Waal, Laurian Serno, Roy Benschop en als gastturner Davey Qualm. Ingo van Oldenborgh (geblesseerd) kwam mee om de jongens te supporten.
Ze begonnen op vloer. Roy haalde keurig al zijn handstand heffen en Michiel sprong voor het eerst arabier-flikflak-salto op een wedstrijd.
Voltige werd lastig, want sommige jongens hadden nog niet op het bokje geoefend. Davey turnde super strak en werd beloond met een 15.50. Op ringen liet Tian zien dat hij de inloque en disloque goed beheerste en haalde 16.70 punten. Bij sprong, moesten alle jongens voor het eerst op een wedstrijd over het pegasus. Dit is ze allemaal gelukt!
Bij brug liet Laurian voor het eerst een salto uit de brug zien, wat een hele knappe prestatie is. Op rek heeft iedereen laten zien wat hij kon. De jongens werden uiteindelijk 6e.

Youri Valk na de wedstrijd

Youri Valk na de wedstrijd

In de derde wedstrijd hadden we twee teams in actie in niveau Instap 10 (2e divisie).
In team 1 zaten: Quinten Verdouw, Jelle Aantjes, Daniel Qualm en Rinse v/d Meer. In het tweede team zaten: Youri Valk, Joost v/d Linden, Elbert den Hertog, Dimitri Smit en Jelle Versluis als gastturner.
Voor sommigen was dit zelfs hun eerste echte wedstrijd. Alle mannen hebben laten zien wat ze konden. Voor Rinse nog even extra spannend, want hij moest ineens 2 extra onderdelen turnen.
Dimitri liet zien dat hij goed kon rekken, want hij haalde een 17.70, dit zelfde cijfer haalde Quinten op vloer. Jelle A. liet zien dat hij de hoeksteun goed beheerst in ringen en werd beloond met 16.35 punten. Daniel sprong een mooie handstand platvallen en Youri heeft voor het eerst salto op een wedstrijd gesprongen. Elbert en Jelle V. die voor het eerst een wedstrijd turnde wisten hun zenuwen goed onder bedwang te houden en hebben het heel knap gedaan! De teams werden 13 en 15e.
Trots op deze kleine mannen.

vlnr: Yoeri, Pieter, Collin, David en Jasper

vlnr: Yoeri, Pieter, Collin, David en Jasper

Op zondag waren de grotere mannen aan de beurt. Zij kwamen in categorie jeugd/Junior 7 (2e divisie) uit.
Dit team bestond uit Pieter Kuin, Yoeri Vijn, Jasper Kuijvenhoven, David en Collin v/d Bas.
Hun trainers Richard en Bas moesten op hetzelfde moment turnen, dus dat was wel leuk om te zien.
Jasper die vrijdag nog gevallen was op de training, was toch in staat een hele goede wedstrijd neer te zetten. Hij liet op vloer een aangepaste oefening zien en scoorde daar een 11.10 mee. Yoeri liet zien hoe hij voltige door moest turnen en behaalde knap 9.00 punten. Pieter die als enige al eens eerder aan de NTC heeft meegedaan, was goed op dreef. Hij haalde een mooie score op ringen met een 11.30. Collin die voor het eerst keuze oefenstof draait, wist goed met de zenuwen om te gaan en heeft 4 nette oefeningen neergezet op vloer, sprong, brug en rek.
De mannen eindigden als 9e. Hun trainer Bas van Agten eindigde met zijn team op de 2e plaats.

|