Zaterdag 1 maart turnen meisjes van Velocitas en Wilskracht tegen elkaar in een turnwedstrijd. Vanuit Velocitas deden de jong talenten en de B-selectie (instap, pupillen en jeugd) mee. Voor veel jong talenten was dit hun eerste wedstrijd en best wel een beetje spannend! Ook bij de wat oudere meisjes hing een gezonde spanning en iedereen was er klaar voor om te laten zien wat zij heeft bijgeleerd. Veel papa’s en mama’s kwamen kijken dus het was een gezellige boel in de gymzaal GSG. Er werd geturnd in 2 wedstrijdronden op balk, brug, lange mat en sprong.

Instap D2
Bij de instappers deden 3 meisjes van Velocitas mee: Floor, Bente en Marit. Marit is eigenlijk nog pre instap, maar turnt sinds dit jaar mee bij de A-selectie en daarom deed ze mee bij de instappers. Dit deed ze heel goed met een handstand op balk (Floor, durf jij hem volgende keer ook?)! Ook de lange mat oefening had ze goed uit het hoofd geleerd en haalde een 3e plek. Bente heeft nog wat meer moeite met de onderdeeltjes, maar het gaat steeds beter en netter! Jammer was dat ze een paar elementen op balk vergeten was. Hierdoor was haar score niet zo hoog. Floor, die soms nog wat onzeker is, turnde op vloer een 2e plek en haalde zelfs de hoogste score op balk. Aan het einde mocht zij dan ook een zilveren plak om haar nek hangen.

Pupillen 1 D3
Bij de pupillen 1 deden 9 meisjes van Velocitas mee. Rebecca, die op de ochtend voor vorige wedstrijd heel erg pech had en haar voet blesseerde waardoor ze niet mee kon doen, turnde een hele mooie handstand platval op sprong (2e plek). Veronique, die de laatste weken nogal last had van haar teen, zou geen sprong doen. Maar toen de overige 3 toestellen waren geweest, wilde ze de hele wedstrijd ook afmaken. Bikkel! Ze sprong goed en haalde daarmee een 9e plek na 4 toestellen.
Ella liet zien dat ze toch echt wel alleen de borstwaartsom kan maken en Hanae turnde superstrak op brug, wat haar de hoogste score opleverde van de dag (14,70) met maar 0,5 punten aftrek en alle toestellen bij elkaar een 2e plaats.

Hanae en Tera turnden hun oefening op balk met handstand en bleven erop! Knap gedaan. Linde liet zien dat ze geen moeite heeft met de koprol en turnde een hele mooie score op balk bij elkaar. Door haar hoge score op balk en brug mocht zij na de wedstrijd de 4e prijs in ontvangst nemen. Tess kent haar oefeningen goed uit het hoofd wat haar dan ook een mooie 5e score op vloer opleverde. Jammer van de koprl op balk Tess! De meeste andere pupillen 1 kozen liever voor zeker (geen koprol) dan er wel een turnen. Een volgende keer wel gaan we er vast meer zien, want veel meisjes kunnen hem al wel! Yousra liet zien dat ze hard heeft gewerkt aan haar uitstraling, iedereen viel het op dat ze een hele mooie houding heeft. Ook bij Mandy zagen we verbetering in haar houding en samen met haar sterke armen en benen haalde ze dan ook een mooie score van 13,70 punten op vloer.

Pupillen 2 D2 en D3
Bij de pupillen 2 was er een strijd om wie de mooiste handstand op balk kon maken. Aya won, al zat Lieke haar heel dicht op de hielen. Annika turnde een mooie overslag van de balk af. Eska turnde een nette oefening op brug met hoge zwaaien en haalde 14,50 punten. Op de wedstrijd lieten meer meiden zien goed te kunnen bruggen: ook Aya, Marit, Linde, Rixt en Puck haalden meer dan 14 punten. Dat zijn hoge scores!
Op vloer turnde Lieke een mooi overslag en samen met de scores op de andere toestellen leverde dat haar een mooie 2e plaats op. Anne moet nog wat denken aan netjes werken, maar dit gaat steeds beter en haalde haar hoogste score op vloer: 12,50. Mirre turnde heel constant op alle toestellen met veel netheid en dat leverde haar een 3e plek op. Zoƫ heeft echte springbenen ontwikkeld, al gelooft ze dat zelf nog niet. We moesten haar even overtuigen dat de plankoline echt zover weg moest voor haar overslag, en toen dat gelukt was, sprong ze dan ook een superoverslag. Op balk had ze wat pech, hoewel ze samen met Rixt heel hard had geoefend op de choreografie en die ziet er bij beide meiden heel netjes uit. Volgende keer beter met de onderdeeltjes! Rixt turnde uiteindelijk bij D2 de meeste punten bij elkaar, goed voor goud!

Jong Talent R1
Voor de jong talenters was het soms moeilijk om alle pasjes op balk en lange mat te onthouden. Dat is ook best lastig als 6 of 7 jarigen! Hierdoor lagen de cijfers wat verder uit elkaar. De top 9 liet zien dat ze al veel in hun mars hebben. Dies, Suus en Mirte hadden op vloer de oefening goed onthouden en kregen alle drie het hoogste cijfer: 12,80. Sterre G turnde een hele mooie handstand platval en ook op de andere toestellen werkte ze superstrak. Aan het einde van de wedstrijd mocht zij een gouden medaille ophalen. Suus turnde een hele mooie zweefrol tot hurkzit en zij mocht een bronzen medaille omhangen. Sterre M. en Dies lieten op brug mooie oefeningen zien met buikdraai en mochten na de wedstrijd ook op het podium klimmen (zilver en een 5e plek).
Kiki, die pas sinds kort bij de jong talent zit, liet zien al veel geleerd te hebben en turnde op alle vier de toestellen heel erg goed. Aan het einde van de ochtend bleek dat zij daarmee de 6e plek met een medaille verdiend had. Later bleek uit de uitslagen dat Lysanne evenveel punten had gescoord en dus ook nog een medaille krijgt.

Jeugd D3
Puck en Quinty worstelden zich door de nieuwe choreografie op balk heen. Deze is echt nog wel pittig en dan mis je al snel een stukje, waardoor je cijfer omlaag gaat. Bij Puck ging de oefening het beste en wist van de jeugd meiden als enige een voldoende te halen op balk. Op sprong lieten beide meiden een goede overslag zien, al kunnen de benen nog wat rechter meiden! Ook op mat moet gewerkt worden aan netheid en hoge sprongen. Brug was voor beiden geen probleem en na afloop was de gouden medaille voor Puck.

Iedereen mag trots zijn op wat zij heeft laten zien op de wedstrijd. Ook als je geen medaille hebt gehaald, het is nou eenmaal zo dat niet iedereen kan winnen. Goed oefenen en wie weet sta jij volgende keer op het podium! De B-selectie gaat zich nu richten op de volgende wedstrijd in april en bij de jong talent gaat verder geoefend worden op nieuwe onderdeeltjes.

|