Mijn naam is Olke van Esschoten, ik ben 45 jaar en ik ben op mijn negende lid geworden van Velocitas.

Ik heb eerst jaren met veel plezier gymles gevolgd en daarna ben ik trainster geworden. Al met al ben ik zo’n twintig jaar met de club verbonden geweest.

Na een aantal jaar ertussenuit te zijn geweest, ben ik sinds een jaar weer ‘terug’. Mijn twee dochters turnen nu met net zoveel plezier als ik destijds deed.

In het dagelijks leven ben ik docent op een middelbare school en ben ik mentor van een brugklas. Mijn hobby’s zijn lezen, creatief bezig zijn en hardlopen. Vrijwilligerswerk vind ik ook fijn om te doen en daarom ben ik recent vertrouwenspersoon bij Velocitas geworden. Mocht het nodig zijn, dan zal ik u zo goed mogelijk van dienst zijn.

Sportieve groeten,

Olke

Wat doet een vertrouwenspersoon?
De vertrouwenspersoon luistert naar iemands verhaal en helpt diegene zoeken naar mogelijkheden om een bepaalde situatie op te lossen, waar dat in het dagelijks contact met bijvoorbeeld trainers niet mogelijk lijkt te zijn.  Hij of zij kan iemand helpen om een klacht in te dienen bij de vereniging of sportbond, maar gewoon even praten kan ook.  Zeker bij zwaardere incidenten (zoals pesten, ongepast gedrag, seksuele intimidatie) is de hulp van een vertrouwenspersoon zeer wenselijk en wordt de geboden ondersteuning als prettig ervaren. De vertrouwenspersoon behandelt informatie vertrouwelijk en doet niets zonder medeweten van de betrokkene. Vertrouwenspersonen zijn gebonden aan geheimhouding over wat hen verteld wordt, tenzij er gevaar dreigt of een dwingende reden is deze geheimhouding te doorbreken. Mocht dit noodzakelijk zijn, dan geldt een vastgesteld protocol, waaronder bijvoorbeeld het doen van aangifte. Een vertrouwenspersoon heeft altijd een passende opleiding gevolgd en staat ingeschreven bij de bond.  

Neem contact op: vertrouwen[@]velocitasgouda.nl (haal de [ ] weg).

|