De turners van de Heren 1 van Velocitas hebben afgelopen weekend de voorwedstrijd van de NTC gehad in Bergschenhoek. Dit is een teamwedstrijd waarbij er maximaal 5 turners in een team zitten, er 4 turners per toestel mogen turnen en de 3 beste cijfers tellen voor het eindresultaat.

Op zaterdag waren de kleine mannen van de verplichte oefenstof aan de beurt. Wij hadden een team in niveau 10 en een team in niveau 9. Kees Vermeulen, Teun van Sprang, Robert Hübner, Brian de Kort en Onno v/d Steenhoven vertegenwoordigden het niveau 10 team.
Kees heeft een super goede wedstrijd geturnd en laten zien dat hij veel geleerd heeft afgelopen jaar. Met alles in de + op vloer (Loopoverslag, salto en arabier-flikflak) behaalde hij een 18,75, ook op brug turnde hij voor het eerst handstanden. Teun had wat last van wedstrijdspanning, maar liet zien dat hij klaar is om 6 toestellen te turnen! Robert behaalt uit zijn team op rek de hoogste score met een 17,70 en Onno doet dat op sprong met een 18,80. Brian turnt voor het eerst mee in de Heren 1 en laat zien dat hij erbij hoort! Hij behaalt op vloer een mooie score met 17,30 punten. In totaal behaalt het team: 292,70 punten.

Het team van niveau 9 bestond uit: Damian Plug, Tobias Kokshoorn, Elbert den Hertog, Rik Smitskamp en Roald v/d Meijden. Ook zij lieten zien dat ze veel geleerd hebben afgelopen seizoen. Rik behaalt het hoogste van zijn team op het onderdeel vloer met een 17,20.Damian laat zien dat hij hard aan voltige gewerkt heeft en scoort daar in de 17. Tobias die een niveau hoger turnt dan afgelopen seizoen (Toen zat hij bij de Heren 2) behaalde de hoogste score op ringen met een 15,70. Roald laat zien dat hij hard op zijn halve schroef heeft geoefend en haalt een 18,90 op sprong. Elbert die vorig seizoen last heeft gehad van een blessure, heeft weer zijn eerste wedstrijd gesprongen en dit ging erg goed met een score van 18,65 ook voltige is favoriet en behaald hij een 16,45. Hun teamtotaal was 299,00.
Er zijn nog wat verbeterpunten, maar wat zijn beide teams hard omhoog geschoten vergeleken bij vorig jaar! De trainers zijn dan ook erg trots op ze!

niv-10-9

Op zondag was het de beurt aan de grote keuze oefenstof mannen. Voor niveau 8 waren dit: Michiel de Boer, Roy Benschop, Niels Nieuwenhuizen, Ingo van Oldenborgh en Rinse v/d Meer. Voor Rinse was dit zijn eerste wedstrijd in de jeugd. Hij zou uitkomen op 3 toestellen en heeft dat keurig gedaan. Ingo heeft laten zien dat hij klaar is voor een wedstrijdseizoen, want hij heeft alle 6 de toestellen geturnd. Michiel heeft laten zien dat hij kan voltigeren. Met een 10,15 had hij het hoogste van zijn team! Niels die geblesseerd was aan zijn pols heeft toch ringen kunnen draaien en haalde daarbij de hoogste score van zijn team met een 11,20, net zoals op brug. Roy behaald net als Niels een 11,20 op brug en behaalde ook de hoogste score op sprong. Met een teamtotaal van 193,20 was het net niet genoeg voor een plaats in de finale.

In niveau 6 kwamen Pieter Kuin, Yoeri Vijn, David, Tian v/d Waal en Juransly Meijers uit voor Velocitas. Helaas was dit team voor de helft geblesseerd. Alleen Tian en David konden volluit turnen. Pieter heeft zijn schouder geblesseerd met een element aan ringen en kon daardoor maar uitkomen op 2 toestellen (Sprong en vloer), maar heeft dit keurig gedaan met een 12,10 op vloer en een 11,30 op sprong. Yoeri die nog geen ringen kon draaien heeft voor de rest wel alles gedaan. Zo behaalde hij de hoogste score op voltige, sprong en rek! David liet zien dat hij kon voltigeren en behaalde net zoals zijn maatje Yoeri boven de 10 op voltige. Ook heeft David gesprongen, omdat dit bij Juransly nog niet ging. Juransly was aan zijn knie geblesseerd en heeft daardoor niet gesprongen, maar wel vloer gedaan, waar hij een 12,55 scoorde! Tian heeft zowel op vloer als op brug in de 12 gescoord. Het teamtotaal van dit team was 199,15.

niv8-6

|