Op 1 februari vond de voorwedstrijd acrogym plaats van het district Zuid-Holland, in Leidschenveen. In een prachtige sportaccommodatie met een grote tribune vond deze wedstrijd plaats. Geen van de sporthallen in Gouda is zo mooi.

Na vele weken hard trainen op de oefeningen was het dan zo ver. De eerste wedstrijd. Best heel vroeg in het seizoen, en dan ook nog hier en daar een blessure, waardoor niet alle teams volledig klaar waren voor een wedstrijd. Maar vol goede moed naar de wedstrijd toe.
Acro is en blijft een jurysport, waar je van te voren aangeeft wat je gaat doen in je oefening, daarvan afwijken kost punten. Ook een element wat niet volledig wordt gemaakt kost veel punten. Daardoor werden er helaas geen medailles gewonnen.

Maar de districtsfinale komt er aan. Die is op 15 en 16 maart a.s. in Monster. Hier doen alle teams die dit jaar ingeschreven staan voor wedstrijden mee. Geleerd van de vorige wedstrijd hoe het niet moet, en hier en daar wat oefeningen aangepast, kortom de puntjes op de i gezet, gaan wij met goede moed de finale in, om ons als Velocitas met zoveel mogelijk teams te plaatsen voor de landelijke wedstrijden, en als alles dan goed loopt natuurlijk ook nog wat medailles mee naar Gouda te nemen.
Het b-trio mag de week erna in hun klasse proberen om een plaats op het NK te bemachtigen.

|