Zondag 13 april turnde de bovenbouw 3e divisie van Velocitas haar eerste turncompetitiewedstrijd van 2014. Eline, Rosanne, Isa en Damaris vormden samen een team met Yara van DOS Schoonhoven. Er werd gestreden tegen het combiteam Aspasia-Hou Vast (Rijnswoude-Hazerswoude) en Pro Patria uit Zoetermeer.

IMG_9015

De meiden startten degelijk op sprong, met als uitschieter de overslag hele draai van Rosanne (cijfer 12,075). Op brug werden wat kleine foutjes gemaakt, maar Yara liet een pracht van een oefening zien, beloond met 11,60 punten. Op balk was het bikkelen geblazen om alle verbindingen goed door te turnen maar iedereen stond netjes met afsprong salto. Vervolgens was het laatste toestel vloer alweer aan de beurt. Ondertussen werd ook de concurrentie in de gaten gehouden op balk. Als daar foutjes gemaakt werden, wie weet… De meiden lieten zien dat ze ervoor gingen en knalden er stuk voor stuk goede oefeningen uit met mooie cijfers als resultaat. Op balk werden door de andere teams foutjes gemaakt, waardoor de spanning steeg…

Het harde werken werd beloond, na afloop bleek dat de meiden eerste zijn geworden! Een goede start van hun turncompetitiereeks, met nog ruimte om te verbeteren. De eerste punten om zich als team te plaatsen voor de finale zijn in ieder geval binnen. Gefeliciteerd!

|