Zaterdag 21 januari j.l. was de 2e regiowedstrijd te Waddinxveen. Voor Velocitas Gouda kwamen er 13 turners in actie. Jens en Ray die vorige week al 1e en 3e werden, lieten ook deze week zien dat ze goed konden turnen. Jens veroverde wederom het goud en mag zich een jaar lang regiokampioen van Zuid Holland noemen. Ray werd 4e. Hiermee plaatsen beide mannen in de hoogste categorie zich voor de finale die plaatsvindt in mei. Ook instapper Brian gaat ervandoor met een medaille.

Jens van Eijk en Ray Ngadimin die beide uitkomen in de jongste en hoogste categorie binnen het turnen, konden zich plaatsen door vorige week en deze week bij de beste 6 turners te eindigen. Jens veraste vriend en vijand door deze wedstrijd weer op het hoogste podium te klimmen. Ray greep net mis naast een medaille, maar werd knap 4e. Samen kunnen ze zich op gaan maken voor de grote finale die in mei plaatsvindt.
Ook Instapper Brian de Kort mocht met een medaille naar huis. Hij werd knap 2e en kreeg het zilver omgehangen. Onno v/d Steenhoven, Robert Hübner en Rens v/d Bas die ook als instap uitkomen in de volle categorie 2e divisie werden knap 4e, 8e en 9e.
De instappers niveau 9 in de 1e divisie lieten zien dat ze heel wat geleerd hadden, voor hun was dit geen strijd om finale plaatsen. Roald v/d Meijden werd 8e, Teun van Sprang 11e en Kees Vermeulen 12e.
In de 2e divisie was het ook de beurt aan de pupillen niveau 8. Bijna voor allemaal hun eerste wedstrijd in dit niveau. Damian Plug greep net mis naast de medailles en werd 4e, maar turnde wel voor het eerst 2x salto uit de brug. Elbert den Hertog behaalde het hoogste cijfer op voltige binnen dit niveau en eindigde als 9e. Rik Smitskamp en Tobias Kokshoorn gingen met z’n tweeën de strijd aan. Zij werden 13e en 14e.
Volgende week turnen de grote mannen in Alphen a/d Rijn hun regiowedstrijd. Daarna beginnen alle landelijke wedstrijden.

brian 2e inst 10 en benj w'veen
Brian 2e                                                vlnr: Rens, Jens, Ray en Robert

 

inst9 en pup 8 w'veen VELOCITAS Jens Ray Regio waddinxveen
Instap 9 en Pupil 8 + trainers                                  Jens en Ray

 

|