Zaterdag 15 december j.l. waren de districtkampioenschappen turnen Heren van Zuid Holland te Waddinxveen. Velocitas Gouda kwam met 34 turners in actie in de leeftijd 6 t/m 14 jaar. Hiervan wisten de turners 14 medailles mee naar huis te nemen waarvan er 4 turners districtkampioen werden in hun niveau.

De dag begon met de jongere turners. Pom Vooijs en Gabriël v/d Weijde die uitkomen in de categegorie Benjamin – Talenten divisie. Voor Gabriël zijn eerste wedstrijd en werd knap 8e. Pom mocht met 91.500 punten een zilveren medaille in ontvangst nemen.
Wesley Bouman en Wout van Veen die uitkomen in de categorie Instap – 2e divisie wisten beslag te leggen op een 5e en 11e plaats. Ook voor hen was dit de eerste wedstrijd in deze categorie.
Instappers – 4e divisie was een druk bezet niveau door Velocitas. Samuel Geluk werd 16e, Jurre Jongeneel 13e, Tijmen den Boer 9e, Daan Oostra 8e en Javi Haouach mocht een bronzen medaille in ontvangst nemen.

Pupillen – 4e divisie waren druk aan het strijden om de medailles. Uiteindelijk trok Jarick Hertog aan het langste eind en werd 3e. Kasper van Osnabrugge 5e, Tim van Bree 6e, Sam Meijerink 13e en Kevin Vink 14e.
Pupillen – 3e divisie Robert Hübner en Mark van Hulst hebben laten zien wat ze konden. Hier en daar nog een foutje, maar ze mogen tevreden terug kijken op een 11e en 12e plaats.

Ray Ngadimin die uitkomt in de categorie Instap Talentendivisie wist districtkampioen te worden en kreeg het goud om gehangen!
Dit was ook zo voor Quinten v/d Hoeven (pupil – 5e divisie), Luca Lambrechts (Junior I – 5e divisie) en Rik Smitskamp (Jeugd – 2e divisie).
Deze mannen mogen zich een heel jaar lang districtkampioen van Zuid Holland noemen!

Timo v/d Spek werd knap 2e bij de pupillen 5e divisie, Kees Vermeulen pakte een bronzen plak bij de pupillen – 1e divisie, Brian de Kort werd hier 4e. Teun van Sprang en Roald v/d Meijden maakte het spannend voor de 2e plaats in de categorie Pupil – 2e divisie. Teun werd uiteindelijk 2e en Roald 3e, Onno v/d Steenhoven werd knap 5e.

De Jeugd mannen 4e divisie was ook een volle categorie. Bart Vollebregt klom op naar een 3e plaats, Bram Oostra werd 6e, Tristan Geluk 10e en Siem Vossen 13e.
Bij de Jeugd – 2e divisie werd Tobias Kokshoorn knap 3e en Orlando v/d Haven 6e.
Bij de junioren I – 4e divisie kreeg Jesse Gebraad het brons omgehangen. Teammaatje Bas Plaisier werd 5e.

De volgende wedstrijd zal plaats vinden in januari te Zoetermeer. Dit is voor de meeste mannen een plaatsingswedstrijd.

|