Afgelopen zaterdag 8 juni waren de Open Zuid Hollandse Kampioenschappen in Bergschenhoek. Gymvereniging Velocitas uit Gouda deed mee met maar liefst 28 turners.

In de eerste wedstrijd was het de beurt aan de instap niveau 11, pupil niveau 11, pupil niveau 10 en Benjamin niveau 10.
Bij de instap niveau 11 mocht Taras Koole de zilveren medaille in ontvangst nemen. Rinse v/d Meer werd 5e, Youri Valk werd 7e, Joost v/d Linden werd 8e en Sacha Hoogstrate eindigde als 14e. Bij de pupillen niveau 11 mocht Tim Blaauwkamp naar voren komen voor zijn zilveren medaille. Zijn teamgenoten Pascal van Buiten en Walter de Graaf eindigden net naast het podium.

In de categorie pupil niv. 10 was het een grote strijd. Niels Nieuwenhuizen eindigde op een knappe 5e plaats. Wouter Kuijvenhoven werd 19e en Jurre Hoogstrate 23e. Bij de jongste deelnemers, de benjamins niveau 10 werd Dimitri Smit 10e, Daniel Qualm 15e en Roald v/d Meijden die voor het allereerst een wedstrijd draaide 25e.

In de tweede wedstrijd was het tijd voor de pupillen 9 en de instap niveau 10. Dit waren 2 grote categorie├źn van 25 en 42 deelnemers. In pupil niveau 9 eindigde Michiel de Boer net naast het podium met een 5e paats. Collin v/d Bas werd 7e, Tian v/d Waal werd 12e, Roy Benschop werd na een tijdje ziek te zijn geweest 16e en Laurian Serno eindigde als 18e.

Bij de Instap 10 mocht Quinten Verdouw naar voren komen om een medaille in ontvangst te nemen. Hij werd 5e. Ingo die een blessure heeft werd knap 8e, Arian werd 13e, Jelle Aantjes eindigde als 19e.

In de laatste wedstrijd waren de oudere jongens aan de beurt. Yoeri Vijn, David en Jasper Kuijvenhoven kwamen uit in Jeugd niveau 8. Zij werden 7e, 10e en 11e. In junior I niveau 7 moest Pieter Kuin aan de bak. Na wat kleine foutjes wist hij toch een 5e plaats te veroveren. En Dwight ten Broeke die pas sinds dit jaar turnt, mocht in zijn categorie het goud ophalen.

2013 OZHK

|