Op zondag 17 juni waren de toestelfinales van Zuid-Holland bij het damesturnen. Juliette, Rixt, Annika, Britt en Floor hadden samen 10 toestelfinales weten te bemachtigen tijdens de regiowedstrijden.

brug finaleInstapper Juliette had het dit weekend druk, want ze had zich ook geplaatst voor de districtsfinale meerkamp en met haar team voor de tucofinale. De toestelfinale was dan ook al haar 3e wedstrijd in één weekend. Ze liet een mooie oefening zien op de balk, bleef erop met de koprol en werd daarmee 8e van Zuid-Holland!

Ook de andere meiden die mochten turnen hadden er op zaterdag al een tucofinale opzitten. De bovenbouw 5e divisie wist daar onverwacht een 3e plaats bij elkaar te knokken. De meiden waren erop gebrand ook deze zondag een goed resultaat neer te zetten!
floor

In ronde 1 mocht Floor in de jeugd 5e divisie haar brugoefening nog eens laten zien. Bij de junioren 6e divisie waren dit Annika en Rixt. Alle drie mooie oefeningen, wat voor hen allen een 3e plaats opleverde en ze mochten samen op het podium staan

In de tweede ronde turnden Rixt en Floor op balk. Rixt werd met een prachtige oefening heel verdiend 2e. Floor baalde een beetje, want met radslag ging ze helaas van de balk. En gisteren ging dat juist zo goed 😉 Toch mocht ze de bronzen medaille omhangen. Gefeliciteerd!

Britt balk

 

In ronde 3 mocht Britt bij de senioren 6e divisie haar balkoefening laten zien. Gisteren was deze nog een beetje voorzichtig, dus nu was de afspraak iets meer power. Ze moest lang wachten, want ze was als allerlaatste aan de beurt. Maar een dijk van een oefening, wat haar de balkkampioen opleverde bij de senioren! Rixt en Annika turnden op vloer hun oefening, beide weer met flikflak. Ze werden 6e en 8e.

Annika sprong

 

In de laatste ronde mocht Annika haar half in half uit turnen op sprong. Ging deze zaterdag nog onverwacht de mist in, nu waren het twee mooi uitgevoerde sprongen. Ze is erg vooruit gegaan op de pegases. Het resultaat: een zilveren medaille op sprong!

 

Tijdens de tucofinale een dag eerder wisten de meiden bovenbouw 5e divisie een 3e plaats te behalen. De meisjes onderbouw D2 (twee teams) werden netjes 3e en 4e. De meisjes onderbouw D1 wisten ook een 4e plaats te behalen. Gefeliciteerd met deze mooie resultaten!

|