Afgelopen zondag wisten Tian v/d Waal die uitkomt in pupil niveau 8 – 2e divisie en Jelle Aantjes die turnt in Instap niveau 10 – 2e divisie zich te plaatsen voor het NK op het toestel ringen.
Met een 17,40 voor Tian en een 18,05 voor Jelle, bemachtigen zij een ticket en mogen hun kunsten vertonen op de NK Toestelfinales die plaats vinden op zondag 25 mei a.s. in de Galgenwaard te Utrecht.

Zaterdag was het eerst de beurt aan Niels Nieuwenhuizen (Pupil niveau 10) en Tim Blaauwkamp (Jeugd niveau 9). Zij mochten hun 4e divisie finale turnen in Nijverdal. Zij hadden zich geplaatst door bij de beste 5 turners in hun niveau te eindigen op de regiowedstrijden in januari j.l.
Met 19,10 punten haalt Niels de hoogste score op rek van heel zijn categorie. Tim weet een goede wedstrijd te turnen met een nieuwe vloer en brug oefening. Dit wordt op brug dan ook beloond met een 10,30. Voltige vindt hij nog lastig en kreeg hier dan ook een strenge beoordeling. Ze eindigden als 13e en 14e van heel Nederland in hun categorie.
David kwam naar Nijverdal om zijn ½ finale richting het NK te turnen.
Bij de halve finale moet je bij de beste 12 eindigen om naar de NK Meerkampfinale te mogen. Bij een eerste t/m zesde plaats op een toestel kon je je ook plaatsen voor één specifiek toestel op het NK.
Hij begon met strakke oefeningen op sprong, brug, rek en vloer. Helaas ging het bij voltige mis en eindigde hij als 42e. Hiermee plaatst hij zich niet voor de finale.
Op zondag mocht in categorie Instap niveau 10 – 2e divisie Jelle Aantjes turnen. Tegelijkertijd waren de pupillen niveau 8 – 2e divisie , Tian v/d Waal, Michiel de Boer, Ingo van Oldenborgh aan de beurt. Ze startte op sprong. Michiel laat hier voor het eerst een hele schroef zien. Ook Ingo en Jelle laten een nieuwe sprong zien, namelijk een ½ schroef en een streksalto. Michiel laat op vloer voor het eerst zijn serie salto-salto zien en Tian zwaait op brug keurig naar handstand.  Jelle eindigde als 37e, Michiel, Tian en Ingo werden 34e, 36e en 41e.
Tian en Jelle mogen zich nog gaan bewijzen op het toestel ringen op het NK.
Daniël Qualm (Benjamin niveau 10 – Talenten divisie) laat zien wat hij in zijn mars heeft. Hij turnt keurig strak en turnt voor het eerst loopoverslag op vloer. Zijn strakke turnen wordt beloond en hij eindigt op een keurige 18e plaats.

Trainers kijken met trots terug op deze kanjers!

|