De Turnen Heren selectie bestaat uit jongens tussen de 5 en 12 jaar oud die uitkomen in de 2e en 3e divisie.

Afbeelding1DSC_0201

 

Groep

De Turnen Heren selectie bestaat uit mannen die turnen volgens de verplichte oefenstof (onderbouw) en mannen die turnen volgens de keuze oefenstof (bovenbouw). Alle mannen trainen 2x in de week, op dinsdag en vrijdag in Sportzaal de Aakwerf. Sommige trainen 2x per maand ook nog op zondagochtend.

DSC_0150       DSC_0144

 

Wedstrijden

Iedereen uit de Turnen Heren selectie doet mee aan wedstrijden. Er wordt vooral meegedaan aan districtswedstrijden zowel individueel als in teams. Bij de individuele wedstrijden nemen de turners het tegen elkaar en tegen de mannen van andere verenigingen op in hun eigen niveau. Bij individuele wedstrijden turnt de turner alle 6 de toestellen. Dit noemen we een meerkamp.

Bij teamwedstrijden worden er per niveau teams gevormd van Velocitas, maar ook in combinatie met andere verenigingen. In een teamwedstrijd turnen alle mannen een deel van de toestellen en telt er ook maar een deel van de scores mee voor de uiteindelijke eindscore. Dit zal per niveau en wedstrijd verschillen.

De jongste mannen turnen de Twist cup. Hierbij worden de oefeningen niet met cijfers, maar met een medaille sticker beloond. De stickers komen op een diploma en zo kunnen alle mannen hun eigen vooruitgang zien van bijvoorbeeld de 1e en de 2e wedstrijd. De wedstrijden zijn over het algemeen verplicht om aan deel te nemen en horen bij turnen in de selectie.

IMG_8940 (002)Afbeelding4IMG_8995

 

Instroom in de selectie

Er zijn in het jaar een aantal instroommomenten. Deze momenten verschillen en zijn afhankelijk van de grootte van de groep. Bij een instroommoment wordt een een turntest gehouden. Bij deze turntest wordt er vast gekeken naar wat voor basis, kracht en lenigheid een jongetje al heeft en of dit een potentiële turner kan worden.  Bij het turnen in de selectie wordt er ook wel wat van je verwacht. Het is namelijk belangrijk dat je zoveel mogelijk aanwezig bent, zodat je zo min mogelijk mist. Daarnaast is het belangrijk om tijdens de trainingen een goede inzet te laten zien.

Op de hoogte worden gehouden over een nieuwe instroom of vragen over instromen? mail naar: turnenheren[@]velocitasgouda.nl (haal de haken [ ] weg).

Foto’s
Afbeelding1DSC_0085


DSC_0133DSC_0091


DSC_0066DSC_0143