Turnen doe je op 6 verschillende toestellen (hieronder beschreven). De jongens die in de selectie turnen, trainen 5 uur per week en doen mee aan regionale wedstrijden.

De wedstrijdgroep jongens zijn in de leeftijd van 5 t/m 15 jaar. Ze krijgen les van David en hij wordt hierbij geassisteerd door verschillende assistenten.

Afbeelding1WhatsApp Image 2021-11-22 at 21.27.07 (1)


De 6 toestellen:

Vloer:
We turnen op een verende vierkante vloer met een oppervlak van 12 bij 12 meter.
De jongere turners mogen hun oefening in de diagonaal uitvoeren. De wat oudere turners die in de keuze oefenstof uitkomen moeten alle hoeken bereiken met hun oefening.

Voltige:
Een toestel met onbegrensde mogelijkheden. Het voltigeren bestaat bij de jongere mannen uit verschillende onderdelen. (Het beugelbokje, het paard, de beugelpaddestoel, het veulen en de gewone paddenstoel). Bij de oudere turners wordt er wel op deze onderdelen getraind, maar hun wedstrijdoefening is alleen op het paard.
Op voltige beweeg je voort door te flanken en te scharen.

Ringen:
Oefeningen aan de ringen vragen veel kracht. Je doet onderdelen die afgewisseld dienen te worden met zwaai-elementen en natuurlijk een spectaculaire afsprong. Turnen aan de ringen is imponerend en prachtig om naar te kijken.

Sprong:
Na een snelle aanloop en krachtige afzet ga je in enkele seconden over het toestel.
Bij de jongere turners schetsen we twee situaties. Een plankoline en een mat (voor de salto’s) en een plankoline en een verhoogd vlak voor de overslagen en yurchenko’s.
De keuze oefenstof turners springen met een plank over de Pegasus heen.

Brug
Een echt zwaaitoestel met talrijke mogelijkheden. Elementen zijn zowel boven- als onder de liggers uit te voeren.

Rekstok
Ook een specifiek zwaaitoestel, maar met het accent op hangen. Je draait en zwaait rond de stok, je moet lef en durf hebben om er iets meer uit te halen, maar het raakt je wel.

Meer informatie
De lestijden van de afdeling Heren Turnen vindt u hier.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van de trainers herenturnen.
Informatie over het lidmaatschap van Velocitas staat hier beschreven.