De Jong Talent groep is een opstapgroep voor meisjes die later aan wedstrijdturnen of de wedstrijdgroep acrogym willen gaan doen. Kinderen van 5-8 jaar worden uitgenodigd voor de Jong Talent groep. Meestal via een testdag.
Op zaterdagochtend trainen zij 2 uur. Daarnaast turnen zij ook nog in hun recreatiegroep. Vanuit de Jong Talentgroep kunnen de meisjes, afhankelijk van hun leeftijd, talent en ambities, na 1-3 jaar doorstromen naar een van de selecties.

turnenturnen01

Inhoud lessen
Tijdens de 2 uur durende lessen leren de meisjes de basistechnieken van het turnen. Handstand, borstwaartsom, strak werken en springen: het komt allemaal aan bod. De juiste basis is een voorwaarde voor het later aanleren van moeilijker elementen zoals een salto of flikflak. Ook wordt er gewerkt aan kracht, lenigheid, coördinatie en uithoudingsvermogen. Na een uitgebreide warming-up gaan de kinderen aan de slag op de toestellen. Dit kan zijn in stroomvorm, in een circuitvorm of in groepjes. Soms wordt er ook gebruik gemaakt van muziek. In gevarieerde lessen wordt er toegewerkt naar wedstrijdturnen.

Vanuit de basis werken we aan moeilijker elementen en oefeningen die kunnen worden uitgevoerd tijdens een wedstrijd. Dit doen we op de klassieke toestellen balk, sprong, brug en lange mat; maar ook op oefensituaties zoals airmateriaal, schuin vlak of een trampoline. De oefenstof voor deze leeftijd is erop gericht dat kinderen met deze oefensituaties kunnen meedoen aan wedstrijden waar plezier voorop staat. De meisjes turnen samen in een team van de eigen vereniging. Per toestel kun je laten zien wat je hebt geleerd.

Meer informatie
In het lesrooster staan de lestijden van de Jong Talent vermeld. Wilt u graag meer informatie of heeft u een vraag, neem gerust contact op met een van de trainers van de Jong Talentgroep.

2012 Jong Talent dec     IMG_3904