De meisjes die in de B selectie zitten trainen 2x per week waarvan minimaal 1x bij de B-selectie. De B selectie kent instroom vanuit de recreatielessen en vanuit de Jong Talent. Elk jaar wordt er gescout bij de recreatie of er meisjes zijn die willen gaan turnen bij de B selectie. De B selectie turnt wedstrijden georganiseerd door de KNGU in de 5e en 6e divisie (niveau D2 en D3). Deze wedstrijden vinden in de regio plaats. Daarnaast doen we mee aan de turncompetitie (teamwedstrijden) en af en toe een toernooi.

IMG_5244

Inhoud lessen
De les begint altijd met een uitgebreide warming-up, waar naast kracht en lenigheid ook basisonderdelen van het turnen worden geoefend. Daarna wordt er gewerkt op de toestellen sprong, brug, balk en vloer. Naast de standaard toestellen worden er ook veel oefensituaties opgebouwd zoals schuin vlak, acrobaan en een grondbalk. In groepjes oefenen de kinderen per les op 3 of 4 toestellen. De kinderen leren al bekende turnonderdelen zoals een buikdraai en arabier te verbeteren. Ook wordt er gewerkt aan nieuwe onderdelen zoals ophurken op de brug, overslag en handstand op de balk. Verder is er aandacht voor ballet en houding. Ook wordt er aan zelfstandigheid en kritisch vermogen gewerkt. Hoe ziet je oefening eruit, wat kunnen we nog verbeteren? De kinderen leren samenwerken, elkaar te vangen en natuurlijk hun wedstrijdoefeningen aan die ze op de wedstrijden gaan laten zien!

Meer informatie
Op het lesrooster staan de trainingstijden voor de B-selectie. Naast de B-selectie turnen veel meisjes ook bij een gymnastiekles (recreatie-uur) of een springgroep. Verder turnt de bovenbouw 1x per maand in de turnhal.

Voor meer informatie kunt u hier contact opnemen met Floortje Euser hoofdtrainster van de B-selectie.

De agenda voor Turnen Dames is geïntegreerd in de agenda van Velocitas. Alle activiteiten en mededelingen voor Turnen Dames staan in het rood aangegeven.

IMG-20140412-WA0011 myrthe en veronique IMG-20140412-WA0030