Afgelopen zaterdag was de Turn- en Fundag, een wedstrijd voor met name recreatiegroepen. De organisatie was in handen van Velocitas en vanaf 8:30 uur stroomden de eerste kinderen sporthal de Mammoet binnen. Naast een wedstrijdgedeelte was er ook een fungedeelte waar de kinderen naar hartelust konden springen, klimmen en rollen. Er was een klimmuur, veel grote trampolines, luchtkussens en kastspringen. In verschillende rondes werd de wedstrijd afgewerkt. Op deze manier hoefden de kinderen niet lang te wachten en kon iedereen ook in het fungedeelte springen.

De ochtend begon voor jongens en meisjes van 7-9 jaar. De jongens en meisjes turnden op brug/rek, lange mat en minitrampoline. Iedereen deed erg zijn best om de oefeningen zo mooi mogelijk te turnen. Vele ouders zaten op de tribune om naar de kinderen te kijken. Nadat alle kinderen hun wedstrijdoefeningen hadden laten zien, was de ochtendwedstrijd afgelopen en tijd voor de prijsuitreiking. Velocitas haalde bij de jongens héél véél prijzen binnen. Quintin, Joost, Rinse, Pieter en Rik gingen met een gouden medaille naar huis. Daarnaast behaalden de jongens ook nog 4 zilveren en 3 bronzen medailles. Ook bij de meisjes waren er medailles voor Velocitas: Mandy en Marit deelden samen de eerste plaats. Helaas kon niet iedereen een medaille krijgen, wel kreeg iedereen zijn diploma en een vaantje als herinnering mee.

’s Middags waren de oudere meiden en jongens aan de beurt, van 10-13 jaar. Ook hier werden mooie oefeningen getoond op brug/rek, lange mat en minitrampoline. Velocitas deed in heel veel verschillende categorieën mee, waardoor iedereen op zijn/haar niveau de oefeningen kon laten zien. Ook werd en lekker gesprongen in het fungedeelte, we zagen verschillende salto’s en overslagen voorbijkomen. De kinderen hadden hier veel plezier!
Aan het einde van de middag was het tijd voor de prijsuitreiking. Ook nu wisten de jongens het podium geheel oranje te kleuren door opnieuw veel medailles binnen te halen. Simon, Ingo, Tian, Pascal en Ismael mochten op het hoogste podium klimmen. Bij de meisjes waren dit Emilie en Carolien. Ook werden er nog diverse zilveren en bronzen medailles behaald door jongens en meisjes.
Alle uitslagen van de Turn en Fundag zijn hier te vinden.

Al met al was het een hele succesvolle en leuke dag voor Velocitas.  De eerste foto’s staan inmiddels op de website van de Turn en Fundag. Iedereen gefeliciteerd met de behaalde resultaten!

20130316 turn en fun 01

20130316 turn en fun 02

Iris met haar diploma                                                                                Goud voor Mandy en Marit

|