Turnsters starten seizoen met overwinning

Zaterdag 28 januari 2017 begon de turncompetitie voor de damesturnselectie van Velocitas. Er kwamen twee teams van de B-selectie in actie. Het onderbouwteam wist geheel onverwacht de overwinning te behalen, waar de meiden van de middelbare school heel netjes 3e werden in een sterk deelnemersveld.

In de middag turnden Ilse, Jente, Lisa, Sanne, Sietske en Stephanie, hun eerste wedstrijd in Woerden. Met wat zenuwen en onzekerheid startten ze de wedstrijd op balk. Ze startten heel netjes en ook sprong ging supergoed. Op deze toestellen behaalden ze de hoogste scores van alle teams. Ook op vloer en brug werd het team zorgvuldig samengesteld en werd er goed geturnd.
Bij teamwedstrijden turnen op elk toestel 5 meisjes waarvan de beste 4 scores tellen. Op brug en vloer behaalden ze de 2e score. Aan het einde van de wedstrijd bleek dat ze de andere teams met 199,025 punten dik verslagen hadden! Een hele verrassing, waar de trainsters en meisjes trots op mogen zijn.

In de avond turnden Anne, Annika, Britt, Eska, Puck en Rixt in de 5e divisie in Lekkerkerk. Er werden veel nieuwe series op vloer en sprong getoond. Over de pegases met plank springen; voor veel meiden 10-15 cm hoger dan vorig jaar. Op vloer zagen we arabier flikflakken, arabier salto’s en salto’s voorover. Op balk haalden de meiden de hoogste teamscore van de wedstrijd met netjes turnen. Na alle toestellen bleken de meiden een 3e plaats te hebbenn behaald. Goed gedaan!

Op 11 februari is de volgende wedstrijd in de competitie, deze vindt plaats in Gouda. Hieraan doen beide onderbouw teams mee. De bovenbouw turnt de eerstvolgende teamwedstrijd op 2 april 2017.

|