Zaterdag 23 januari 2016 werden de regiokampioenschappen gehouden voor de keuze oefenstof mannen te Alphen a/d Rijn. Velocitas Gouda deed hier mee met 12 turners. Tian v/d Waal die uitkomt in Jeugd niveau 7 – 2e divisie wist beslag te leggen op het goud, zijn turnmaatje Ingo van Oldenborgh werd knap 3e.

In wedstrijd 1 was het de beurt aan de jeugd turners in de 4e divisie. Zij konden zich plaatsen voor de 4e divisie finale. Hiervoor moesten ze bij de beste 5 turners komen.
Walter de Graaf, Jesse Gebraad en Bas Plaisier turnden een goede wedstrijd, waar het geluk niet op kon bij Jesse, want hij eindigde als 4e in het klassement. Jesse zal gaan strijden op de 4e divisie finale op 28 mei in Vught. Walter eindigde als 7e en Bas als 9e.
Junior turner David die uitkomt in de 3e divisie, eindigde net naast het podium. Met 0,25 punten minder dan de nummer 3.
In de 2e wedstrijd was het erg spannend tussen alle Jeugd turners in de 3e divisie. Voor Velocitas waren dit Juransly Meijers, Niels Nieuwenhuizen, Roy Benschop, Michiel de Boer en Taras Koole. Zij werden in deze grote categorie knap: 5e, 7e, 9e, 10e en 14e.
In wedstrijd 3 was het de beurt aan Pieter Kuin (Junior II 3e divisie), Tian v/d Waal en Ingo van Oldenborgh (Jeugd 2e divisie). Zij werden 4e, 3e en 1e.
In de laatste wedstrijd liet hun trainer Richard Nobel ook zien dat hij op het podium kon eindigen en kreeg de zilveren medaille omgehangen.
Volgende week zullen de kleinere mannen hun regiowedstrijd turnen in Waddinxveen.

 

Tian regiokampioen

|