Zaterdag 19 september willen we weer een instroommoment organiseren voor meisjes die graag meer willen turnen! Onder voorbehoud van de maatregelen rondom het corona virus.

testdag

Wie?
Heb jij lef, ben je sterk en vind je turnen het einde? We zoeken meisjes die geboren zijn in 2013-2014-2015. Je hoeft niet lid te zijn van Velocitas, wel zin hebben om 2x per week te gaan turnen!

Ben je al ouder en wil je meer turnen? Neem dan met ons contact op en we denken met je mee. Misschien is acro, de springgroep of 2x per week een turnles een leuke plek voor jou!

Wat
Meisjes met talent voor turnen nodigen we na de testdag uit om (extra) bij de jong talent op zaterdagochtend te komen trainen. Deze training is van 9-11 uur. Bij de jong talent wordt de basis van het echte toestelturnen aangeleerd, zodat de meisjes na 1-2 jaar kunnen doorstromen naar de selectie. We turnen op brug, balk, sprong en lange mat. Ook maken we gebruik van airmaterialen. We oefenen bijvoorbeeld op een technisch goede handstand, radslag, borstwaartsom en zwaaien aan de rekstok. We trainen op balans, kracht, lichaamsspanning en lenigheid, zodat je nieuwe turnelementen goed en sneller kunt leren. Lukt de handstand, dan kun je misschien ook wel een overslag of tiktak leren. Zo gaan we steeds een stapje verder.

Naast de jong talent training volgen de meisjes ook nog een turnles bij Velocitas of andere club naar keuze. Zo oefenen ze twee keer per week.

Wanneer
De testdag is op zaterdag 19 september van 11:30-13:30u in gymzaal Aakwerf (Aakwerf 46).
Vanwege de corona maatregelen kunnen ouders helaas niet komen kijken bij de testdag in de gymzaal (we kijken nog naar alternatieve mogelijkheden).

De testdag ziet er anders uit dan een jong talent training. Bij de testdag wordt vooral gekeken naar kracht, lenigheid, balans en fysieke mogelijkheden. Dit doen we aan de hand van kleine testoefeningetjes. Bij een training werken we met warming-up, toestelturnen en een slot.

Opgeven
Wil je meedoen? Leuk!! Geef je op via jongtalent[@]velocitasgouda.nl. Vergeet niet je naam, geboortedatum en een telefoonnummer waarop je (ouders) bereikbaar zijn door te geven!

Uitslag
In de week na de testdag krijgen alle ouders bericht of hun dochter in kan stromen bij de jong talent. Uiteraard zijn daarna een paar proeflessen mogelijk.

|