Zaterdag 31 januari j.l. werd het tweede deel van de regiokampioenschappen gehouden in TOOS Plaza te Waddinxveen. Velocitas Gouda nam met 19 turners deel aan deze wedstrijd.
Instapper Damian Plug niveau 10 – 2e divisie werd 3e in zijn categorie.

In de eerste wedstrijd waren de instappers niveau 12 aan de beurt. Voor sommigen de allereerste echte turnwedstrijd. Jesse Bruijniks, Bouke Schaap en Siem Vossen wisten het te presteren om vlak achter elkaar te eindigen. Helaas net te weinig punten voor het podium.
In de tweede wedstrijd waren de instappers niveau 11 en de pupillen niveau 10 aan de beurt. Joost v/d Linden, Luca Lambrechts, Robin Weultjes, Bart Vollebregt, Tobias Kokshoorn, Bram Oostra, Juup Marree en Noah Brunink hebben laten zien wat ze konden, maar de concurrentie was net iets te zwaar.
In de derde wedstrijd was de 2e divisie aan de beurt. Een grote categorie met 41 turners. Voor Velocitas kwamen Tristan Geluk, Jesse v/d Meer, Rik Smitskamp, Elbert den Hertog en Damian Plug in actie. Tristan werd 39e, Jesse 30e, Rik 14e, Elbert ondanks zijn blessure knap 9e en Damian mocht naar voren komen om een bronzen medaille in ontvangst te nemen.
Ook Walter de Graaff die deelnam in categorie Jeugd niveau 10 zette zijn beste beentje voort en werd 7e.
In de laatste wedstrijd turnden Rinse v/d Meer (Pupil niveau 9 – 3e divisie) en Ingo van Oldenborgh (Pupil niveau 8 – 2e divisie) een goede wedstrijd. Voor Rinse was de tegenstand nog een maatje te groot. Ingo werd heel knap 4e.
Voor de 3e divisie en hoger volgt volgende week een belangrijke doorstroom wedstrijd in Tilburg.

VELOCITAS-DAMIAN 2 VELOCITAS-DAMIAN

 

|