Update 12: Geen QR code
Vanaf 25 februari is een QR code niet meer verplicht om de sportaccommodatie te betreden.
We proberen de hoeveelheid volwassenen nog wel enigszins te beperken in de accommodaties; bijvoorbeeld dat het in de kleedkamer niet te druk wordt. Overleg met de lesgever als u wilt blijven kijken tijdens een les of andere vragen heeft. De contactgegevens van onze trainers vindt u hier.

Het corona blog wordt met deze versoepeling weer gesloten; al onze ‘normale’ gebruiken gelden vanaf nu weer.

Update 11: minder regels vanaf 18 februari
Tot 25 februari blijft het corona toegangsbewijs (QR code) verplicht voor bezoekers/ouders/sporters vanaf 18 jaar die de accommodatie willen betreden. Publiek en ouders houden binnen in de accommodatie afstand tot elkaar. We proberen de hoeveelheid volwassenen nog wel enigszins te beperken in de accommodaties; bijvoorbeeld dat de kleedkamer niet te druk wordt. Overleg met de lesgever als u vragen hierover heeft!

Een mondkapje is in de accommodatie niet meer verplicht, uiteraard bent u vrij om deze wel te dragen.

Update 10: 25 januari
Tijdens de persconferentie zijn voor de sport voor Velocitas niet veel wijzigingen genoemd. We blijven voorlopig vasthouden aan de regels en zo min mogelijk volwassenen in de gymzaal; zodat er voldoende ruimte is voor kinderen én trainers/assistenten.

De poster met regels van update 9 blijft dan ook gelden:

Sporten tijdens corona

Update 9: 15 januari
Tijdens de persconferentie van 14 januari werd bekend gemaakt dat alle sport in de gymzalen weer is toegestaan. Dat betekent dat we met ingang van zaterdag 15 januari ons normale lesrooster weer oppakken!

Wel zijn er een aantal regels, zie de poster hieronder (klik op de poster voor een groter formaat). In het kort:
– Corona toegangsbewijs verplicht voor iedereen vanaf 18 jaar die de accommodatie wil betreden (ook al is het alleen naar de kleedkamer).
– Mondkapje dragen verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar, tenzij je aan het sporten bent (mondkapje ook op in gang en kleedkamer).
– Blijven kijken tijdens de lessen is momenteel nog niet toegestaan.

Wil je meedoen met onze lessen? Leuk! Vanwege de corona maatregelen is het wel nodig je even te registreren (hier). Geef op: je naam, leeftijd en met welke les je mee wilt doen. Wij sturen dan een bericht terug wanneer je welkom bent!

Update 8: 13 januari
Inmiddels hebben we voor alle buitenlessen toestemming en zijn we van start gegaan. We hebben geprobeerd zoveel mogelijk op dezelfde locaties lessen te geven; bijvoorbeeld op het schoolplein ernaast. Alleen bij de J. den Haenstraat lukt dat niet en zijn de lessen tijdelijk bij de Aakwerf. Het complete lesrooster staat hier. Alle leden ontvangen een e-mail vanuit het bestuur met het tijdstip van hun buitenles.
Voor de lessen op woensdagmiddag bij de Aakwerf wordt het tijdstip later bekend (wel op woensdagmiddag).

Ben je geïnteresseerd en wil je meedoen met onze buitenlessen? Leuk! Vanwege de corona maatregelen is het wel nodig je even te registreren (hier). Geef op: je naam, leeftijd en met welke les je mee wilt doen.

Corona regels voor (ouders van) leden:
– Opgeven voor de lessen is niet nodig; we gebruiken onze eigen leslijsten.
– Tip: doe laagjes aan en vergeet je handschoenen en muts niet! Ook schoenen waar je goed op kunt rennen zijn handig.
– Ga thuis naar de wc en kleed je thuis om.
– Ouders mogen niet blijven kijken.
– Onze lessen zijn voor jeugdsporters t/m 17 jaar. Vanaf 18 jaar gelden andere coronaregels.
– Wil je een vriendje/vriendinnetje meenemen? Leuk! Neem even contact op met je trainertrainer voor de mogelijkheden.
– Gaat een les onverwacht niet door, dan wordt een bericht op de website en Facebook van Velocitas geplaatst.

Update 7: 5 januari
Deze week werd duidelijk dat het er niet naar uitziet dat we over twee weken weer in de gymzaal mogen. We hebben een aanvraag bij de gemeente gedaan om op verschillende locaties en dagen buitenlessen te mogen geven. Zodra we akkoord hebben, zullen we dit bekend maken en onze leden een bericht sturen.

Update 6: 24 december
Vanwege de laatste coronamaatregelen zijn helaas alle scholen en sportaccommodaties dicht. Dit betekent dat er tot en met 14 januari geen recreatieve lessen zullen zijn. We hopen natuurlijk dat we daarna weer gewoon naar binnen mogen, maar mocht dat niet zo zijn zullen we zeker weer zorgen voor een alternatief. We houden jullie hiervan uiteraard op de hoogte.
Voor nu wensen we jullie allemaal een fijne vakantie, gezellige feestdagen en natuurlijk een sportief 2022 toe.
We hopen jullie allemaal in het nieuwe jaar weer in onze lessen te mogen verwelkomen!

Bestuur Velocitas

Update 5: 20 december
Afgelopen zaterdag heeft de overheid een nieuwe corona persconferentie gegeven. Met ingang van zondag 19 december zijn alle binnensportlocaties gesloten. Dat betekent ook voor Velocitas geen lessen meer in de gymzalen, in ieder geval t/m 14 januari. Na de kerstvakantie zullen we kijken of en welke alternatieven we kunnen aanbieden (vorig jaar hebben we een tijd buitenlessen gegeven; ook aan de recreatieve groepen). Wij zullen jullie hierover na 8 januari informeren. Wedstrijdgroepen turnen en acro worden door hun eigen trainers geïnformeerd.

Update 4: 30 november
Het is gelukt een nieuw lesrooster samen te stellen, waarbij (bijna) alle lessen een plaatsje hebben gekregen. Zo kan iedereen toch blijven sporten! Wel zijn veel dagen en tijden aangepast. Let op, ook van lessen die ’s middags waren, zijn heel wat tijden aangepast. Kijk goed in het lesrooster op welk tijdstip jouw les is. Het tijdelijke rooster geldt in ieder geval t/m 18 december.

Update 3: 28 november
Afgelopen vrijdag zijn nieuwe corona maatregelen bekend geworden. Na 17u is het niet meer toegestaan te sporten. We zijn druk bezig te proberen alle leden een mogelijkheid te geven toch te kunnen trainen (voor 17u). Het is niet te voorkomen dat hierdoor lessen van tijd en soms zelfs dag veranderen. Ook lestijden in de middag kunnen van tijd wijzigen. We hopen op jullie begrip.

Zodra meer informatie bekend is, wordt dit op de website geplaatst en ontvangen alle leden bericht.

Update 2: 13 november
Sinds zaterdag 6 november gelden er strengere corona maatregelen, die zijn opgelegd door de overheid tijdens de persconferentie van dinsdag 2 november. Vanaf zaterdag 13 november worden de maatregelen nog meer aangescherpt.

Sporters en bezoekers vanaf 18 jaar zijn alleen welkom met een corona toegangsbewijs (QR code) en legitimatie. Vanaf zaterdag 13 november 18u zijn de regels voor bezoekers aangescherpt. Met een corona toegangsbewijs mag u uw kind helpen omkleden in de kleedkamer. U mag jammer genoeg niet blijven wachten/kijken in de gymzaal/kleedkamer/kantine. Dit geldt voor alle trainingen, wedstrijden en activiteiten tenminste de komende 3 weken. Dit vraagt van ons allemaal weer schakelen en aanpassen, voor kinderen en leiding. We hopen ook op jullie begrip!

We willen jullie, (groot)ouders en verzorgers, daarom vragen om voortaan zoveel mogelijk buiten te blijven wachten wachten (net als vorig jaar). We proberen zoveel mogelijk een trainer/assistent/bestuurslid bij de deur te zetten tijdens de leswisselingen. Staat er niemand en heeft u een vraag? Druk op de bel en we komen zo mogelijk naar buiten (middenin een les is dat vaak wat lastig). Of laat uw kind aan de trainer in de gymzaal vragen om even naar de buitendeur te komen.

Contact met trainers
Mocht het nodig zijn of wilt u een van onze trainers spreken, neem dan zo mogelijk (vooraf) via e-mail, telefoon of WhatsApp contact met hen op. De contactgegevens van al onze trainers vindt u hier. Komt u toch naar binnen, dan zullen wij u om een QR code en legitimatie vragen.

Zelf sporten vanaf 18 jaar (inclusief ouder-kindgym)
Onze lessen voor volwassenen kunnen we blijven geven. Sporters vanaf 18 jaar kunnen alleen naar binnen en deelnemen aan onze lessen als zij bij de ingang een geldig corona toegangsbewijs en legitimatie kunnen tonen. Dit moet elke keer opnieuw dat je komt trainen, of je nu 1x of 4x per week traint.

Je kunt een corona toegangsbewijs (QR code) krijgen door:
1) volledige vaccinatie
2) herstel bewijs corona
3) testen voor toegang

We hopen op jullie medewerking en we op deze manier fijn onze lessen kunnen blijven geven in de gymzaal!

Meer weten over de corona maatregelen in de sport? Lees hier verder.

corona virus

|