Zaterdag 12 november werden in Bodegraven de springwedstrijden D/E niveau gehouden voor heel Zuid-Holland. Uit verschillende dorpen en steden waren in totaal zo’n 500 deelnemers afgereisd naar de sporthal Sporthoeve. Velocitas deed voor het eerst mee twee volle teams en niet zonder succes!

In de ochtend mochten de meisjes jeugd E – Veronique – Nouzha – Britt – Anne – Anneloes – Myrthe – Lyka – Rosa en Juwy de spits afbijten op het toestel trampoline kast. Oeh, een wedstrijd in een sporthal blijkt dan toch best wel spannend als je pas net sinds de zomer bij de springgroep zit. Een paar kleine foutjes werden gemaakt, maar de kop was eraf.
Op trampoline en lange mat werden mooie oefeningen naar behoren afgewerkt. Tussen de rondes door kreeg de mascotte veel aandacht en werden en spelletjes gespeeld. Bij de prijsuitreiking bleek dat het team op alle 3 de toestellen op een 4e plek was geĆ«indigd. Net naast het podium, maar wat een mooie prestatie voor zo’n jong team!

20161112_122552-custom20161112_165101-custom-2

In de middag waren de junioren D aan de beurt – met ook hier een aantal nieuwe springers in het team. Helaas kon Joost door ziekte niet meedoen en moesten we even puzzelen, maar hier kwam het team goed uit. Juransly, Casper, Anne, Britt, Annika, Puck, Amber, Renske en Lieke begonnen de wedstrijd op plank kast. Dit ging netjes en in mooi tempo. Lange mat was het 2e toestel en ook deze ging naar behoren.
Bij trampoline kregen ze complimenten om de mooie hoge sprongen van de wedstrijdleiding. Helaas werd een foutje gemaakt in de volgorde van de keuzesprong, waardoor de score wat tegenviel. Het laatste toestel was minitramp pegases, waarop de groep al in de training liet zien veel progressie te hebben gemaakt. Bij de prijsuitreiking werd een 3e plek behaald op plank kast en een zilveren standaard op minitramp pegases. Gefeliciteerd!

|