Het junioren springteam van Velocitas heeft zaterdag 14 november een prima prestatie geleverd bij de springwedstrijden in Sassenheim. De meiden tussen de 9-15 jaar behaalden op alle toestellen een ereplaats en mogen zich zelfs twee keer kampioen van Zuid-Holland noemen.

Gymnastiekvereniging Velocitas deed voor de tweede keer mee aan de groepsspringwedstrijden. Teams uit heel Zuid-Holland waren naar Sassenheim gekomen om tegen elkaar te strijden. Het juniorenteam van Velocitas bestond uit Amy van der Steenhoven, Renske de Boer, Britt Kwakernaak, Lieke van den Berg, Anne van Golden, Cammie Hertog, Annika Kokshoorn, Veronique de Wit en Myrthe van der Kuij.

U

In de middag deed het team mee op vier onderdelen. Op het eerste toestel, trampoline, zagen we mooie hoge sprongen en goed gelande salto’s. Na een korte pauze was trampoline pegases aan de beurt. De laatste weken was er nog druk geoefend op het snel en netjes achter elkaar springen, dit ging erg goed. Daarna volgde lange mat met mooie radslagen en overslagen. Als laatste was kast plank aan de beurt. De plank sprong niet erg fijn, maar de meiden knokten zich goed door alle zes de sprongen heen.

Het niveau van alle teams lag dicht bij elkaar. Bij de prijsuitreiking was de verrassing dan ook groot dat de meiden zowel op plank kast als minitrampoline kampioen van Zuid-Holland zijn geworden. Op de andere twee toestellen werd een zilveren plek behaald. Een mooie prestatie voor dit team dat samengesteld is uit twee lesgroepen bij Velocitas!

|