Zaterdag 13 april werd in Den Haag de regiowedstrijd turnen 6e divisie pupil II en instap D2 georganiseerd. Bij Velocitas deed de B-selectie aan deze wedstrijd mee. Voor veel meisjes was dit hun eerste wedstrijd buiten Gouda, spannend!

’s Ochtends werden op de training nog de laatste puntjes op de i gezet bij de pupillen I, die volgende week hun wedstrijd hebben. Na de training gingen Jonneke en Floortje snel naar Den Haag om zodoende op tijd te zijn voor de wedstrijd van de instappers.

Bij de instappers (meisjes 9 jaar) deden Iris, Linde, Chloë, Yousra, Desiray, Veronique, Tess en Hanae mee. De nieuwe pakjes konden worden aangetrokken en daarna was het wachten tot wedstrijd 1 afgelopen was. Gelukkig duurde dat niet heel lang en was er genoeg te bekijken op de tribune. Afgelopen maanden hebben ze heel hard geoefend om de nieuwe wedstrijdoefenstof uit het hoofd te leren. Maar de concurrentie is vandaag hevig, er zijn wel meer dan 100 tegenstanders!
De wedstrijd begon op sprong, gelukkig is dat niet zo moeilijk om te onthouden. De meisjes sprongen een zweefrol en Hanae, Iris en Veronique lieten zelfs een handstand platval zien. Dit ging bij iedereen goed, een mooie start! Op naar het volgende toestel. Met inturnen wilde alles bij iedereen lukken, bij de wedstrijd bleek het onder spanning toch opeens moeilijk om te tellen tot 2! Of zouden sommige kinderen het zwaaien aan de brug zo leuk gevonden hebben dat ze daarom een extra zwaaitje maakten? De borstwaartsom en buikdraai erna gingen bij de meeste meisjes goed.
Op naar het 3e toestel, balk. Hier sloegen de zenuwen plots toe bij bijna alle meisjes. Ze hebben heel hard hun best gedaan, maar toch viel er af en toe iemand van de balk af of werd een onderdeeltje vergeten. Hanae had er het minste last van, ze sprong heel hoog en liet een nette oefening zien, waarvoor ze het 7e cijfer van de wedstrijd kreeg, een 12,533! Daarna was alweer het laatste toestel aan de beurt, lange mat. Gelukkig gingen de oefeningen goed en werd er revanche genomen op de balk. De bruggetjes, radslagen en handstanddoorrollen werden goed uitgevoerd. De loopsprongen waren nog wat moeilijk, maar ze gaan steeds beter. En toen was het alweer afgelopen! De beer die mee was werd nog even geknuffeld en bedankt voor de steun.
Meiden, jullie vielen niet in de prijzen maar jullie hebben supergoed jullie best gedaan. In korte tijd hebben jullie de oefeningen geleerd. De volgende keer gaat balk vast ook lukken!

IMG_7952

De 3e wedstrijd waren de pupillen II aan de beurt: Quinty, Charlotte en Puck (meisjes 11 jaar). Ook hier waren wel wat zorgen bij de meisjes, want de overslag over kast wilde bij Quinty en Charlotte nog niet zo goed lukken. En die koprol op balk…waarom zit die nou toch in de oefenstof…? Gelukkig mochten de meisjes op lange mat beginnen. Deze oefening kennen de meisjes goed en Puck wist een 6e plaats op dit toestel te veroveren met een hele mooie koprol tot handstand en arabier.
Daarna was sprong aan de beurt. Met inturnen bleek die kast toch wel een lastige horde. En dan mag de trainster ook nog eens niet bij de kast staan om te vangen…. Maar de meiden verrasten iedereen: Quinty sprong onverwacht zelfstandig haar overslag en scoorde het 4e cijfer van de wedstrijd (11,75). Ook Charlotte kwam er goed overheen. Een overwinning voor beide meiden. Puck heeft al wat meer ervaring met overslagen en sprong er ruim overheen. Het volgende toestel was brug. Puck liet zien dat zij hier heel goed op kan turnen. Haar oefening werd beloond met 12,25 punten, het 4e cijfer. Ook Charlotte en Quinty turnden een prima oefening.
Op naar het laatste toestel, de wedstrijd schoot lekker op. Gedurende de wedstrijd hadden we al veel meisjes van de balk zien vallen met koprol. Omdat Puck, Quinty en Charlotte die koprol ook nog wel eng vinden, hadden we besloten dat Floortje hen zou vangen. We wisten dat dit aftrek op zou leveren. Charlotte liet een nette oefening zien mét doorhurken op balk. Zij scoorde van het trio hiermee het hoogste cijfer. Puck viel helaas van de balk na de halve pirouette en daar baalde ze dan ook flink van. Na de wedstrijd volgde de prijsuitreiking. Er waren helaas geen ereplaatsen voor de meisjes weggelegd, maar het is knap om deze oefeningen te laten zien die 2 of 3 niveaus hoger liggen dan de oefeningen van vorig jaar! Nog even flink oefenen op de koprol op de balk en overslag over kast en dan op naar de volgende wedstrijd!

20130413 pupillen II

|