Zaterdag 12 april waren de regiokampioenschappen D3 verplichte oefenstof. 18 meisjes van Velocitas deden aan deze wedstrijden mee in verschillende leeftijdscategorie├źn. En met succes, want er werden maar liefst 4 medailles gewonnen en Rebecca werd ook regiokampioen 2014!

In de ochtend mochten de pupillen 1 starten. Yousra, Tera, Veronique, Tess, Rebecca, Ella, Linde, Hanae en Myrthe deden voor Velocitas mee. Mandy kon door ziekte helaas niet deelnemen. Er was een battle tussen de meisjes om de koprol op balk. Nou dat lieten de meiden niet op zich zitten, maar liefst 5 van de 8 koprollen zijn erop gebleven! Ella, die donderdag nog niet durfde, wilde vandaag wel heel graag de koprol laten zien en ze bleef gewoon op de balk! Klasse. Ook met Veronique hadden we afgesproken dat ze de koprol zou turnen. Hij is nog wel eng, maar je hebt hem op een wedstrijd laten zien! Naast de koprollen turnden Tera, Hanae, Linde en Tess ook nog een mooie handstand op de balk. Rebecca turnde een superstrakke vloeroefening wat een eerste plaats betekende op dit toestel. Bij de prijsuitreiking bleek dat zij ook de eerste plaats in de wacht heeft gesleept en regiokampioen is geworden met meer dan een punt voorsprong op de nummer 2. Ella verraste ons allemaal met een hele mooie 2e plek op sprong en in het eindklassement verdiende ze ook een medaille met haar 4e plaats.

IMG-20140412-WA0003 IMG-20140412-WA0011 IMG-20140412-WA0020 IMG-20140412-WA0030

’s Middags waren in de ene baan de jeugdturnsters Puck en Quinty aan de beurt en in de andere baan de pupillen II. De pupillen begonnen op balk en dat is toch altijd een beetje het zenuwtoestel. Maarja, daarna hoef je dan ook niet meer zenuwachtig te zijn en kun je knallen, of niet? De meiden turnden strakke oefeningen (echt super), maar het op de balk blijven was niet voor iedereen makkelijk. Mirre mocht als laatste en turnde daar even een superoefening, zelfs de jury was onder de indruk en zei “yes!” toen ze met de koprol erop bleef. De big smile verdween niet meer van haar gezicht ;-). De strijd om de koprollen is wel dik verloren van de pupillen 1 meiden!
Gelukkig namen Aya, Eska, Anne, Lieke en Annika revanche op de andere toestellen, met een 5e plaats voor Aya op vloer en een 3e plaats voor Eska op brug. Annika liet van het groepje de mooiste sprong zien. Na alle toestellen bleek dat de big smile Mirre echt had geholpen, ze mocht een bronzen medaille om haar nek hangen!

Bij de wedstrijd van Puck en Quinty waren niet heel veel deelnemers, waardoor ze met z’n twee├źn in een groepje zaten. Dat betekende veel tijd om in te turnen, maar je had ook geen turngenootjes om mee te praten. Het was dus vooral lang wachten. Hierdoor kwam de balkoefening van Puck niet helemaal uit de verf, maar een 2e plaats op brug maakte veel goed. Over vier toestellen gerekend behaalde ze een zilveren medaille. Quinty had heel hard geoefend op de oefeningen van balk en vloer en vooral op vloer ging dat prima, ze haalde hier haag hoogste cijfer. Ook sprong ging prima. Na afloop bleek dat ze vijfde is geworden, net naast het podium.

Iedereen gefeliciteerd met de resultaten!

|