Zaterdag 30 mei werd de Turn en Fundag in Bodegraven georganiseerd. 60 jongens en meisjes van Velocitas deden hieraan mee. Alle kinderen zetten hun beste beentje voor wat resulteerde in mooie oefeningen. In totaal behaalde Velocitas 11 ereplaatsen.

Het werd een lange dag, want in totaal turnden er wel 600 kinderen. De ochtend begon met de jongste meisjes. In verschillende niveaus werd er geturnd op brug, lange mat en minitrampoline. De jongste medaillewinnares van Velocitas werd Fleur van Eck, zij behaalde goud bij de meisjes 7 jaar niveau R3. Brons was er voor Savanah Kalai bij de meisjes 9 jaar, niveau N3.

Tijdens het wachten konden de kinderen in de naastgelegen zaal lekker trampolinespringen en op het luchtkussen. Doordat er zoveel deelnemers waren, was de rij wel een beetje lang! Na het wedstrijdgedeelte was het tijd voor het fun gedeelte met spelletjes en dans. Daarna volgde de prijsuitreiking en mochten de kinderen van het middagprogramma beginnen.

Ook in de middag werd er goed geturnd met veel ereplaatsen. Mees Broere (jongens 10-13 jaar, niveau 15) behaalde een tweede plaats. Amine Ammar mocht zelfs op het hoogste ereschavot komen staan, hij werd eerste in niveau 14 (jongens 10-13 jaar). De jongens turnden op ringen, lange mat en minitramp.


Sommige meisjes die meededen, zitten nog maar net enkele maanden op turnen. Voor Zoë en Elise was het dan ook een hele verrassing dat ze aan het einde van de middag op het podium mochten komen staan! Zoë Steenbergen (meisjes 10 jaar) werd tweede op niveau R3, Elise Langbroek eerste op niveau R2 (meisjes 11 jaar). Bij de meisjes 11 jaar werd Noa van Straaten ook eerste, maar dan op niveau R3 en Kim Brouwer derde op niveau R1. Maartje Verkade turnde bij de jeugd meisjes (12-13 jaar) en werd dik eerste op niveau R1.

Van de B-selectie turnen deden ook een aantal meisjes mee, zowel in de ochtend als middag. ’s Middags mocht Tera een mooie zilveren medaille ophalen bij pupil II D3 (meisjes 11 jaar). Puck werd ondanks een niet helemaal goed verlopen salto van de brug toch derde bij de jeugd D2 (meisjes 12-13 jaar).

Alle kinderen kregen na afloop een diploma en konden tevreden huiswaarts keren!
Alle uitslagen zijn hier te vinden.

|