Jongens en meisjes vanaf (bijna) 9 jaar die graag op de minitramp springen, over de kop gaan, overslagen maken en salto’s maken, of dit willen leren, zijn van harte welkom! Er zijn verschillende groepen (9+, 12+) en het maakt niet uit of je uitdaging zoekt in een overslag leren of dat het een dubbele schroefsalto moet worden. Jongens en meiden springen samen tijdens de trainingen.
Brug, balk, voltige en rek zul je op deze les niet terugvinden. Lange mat, trampoline, kastspringen, pegases, verhoogd vlak en nog meer sprongsituaties vullen de lessen. Ook hebben we een airtumblingbaan (airtrack) en diverse andere airmaterialen waarop we springen tijdens de lessen. Daarnaast is het 2-3x per jaar mogelijk om mee te doen aan wedstrijden (niet verplicht), zowel individueel als in een groep.

2014 springwedstrijd (Large)

In een les van 1,5 uur wordt er gewerkt aan een goede basis van het springen zodat we in teams snel achter elkaar kunnen springen en nieuwe onderdelen met een juiste techniek kunnen leren. Ook maken we gebruik van schuine vlakken en andere situaties om te oefenen voor salto’s, overslagen en flikflakken. Kun je dat al, dan werken we toe naar moeilijkere series op vloer en schroefsalto’s op de minitramp. Iedereen vanaf 9 jaar is welkom om mee te doen, of je nu al een salto kunt of niet. Als je van springen houdt en nieuwe sprongen wilt leren, is dit misschien iets voor jou!

Doe mee!
Wil je een keer op proef meedoen, dan ben je van harte welkom. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de trainster of via ons contactformulier.
Informatie over het lidmaatschap van Velocitas staat hier beschreven.

Het lesrooster vindt u hier.

foto