Komende weken gaat de leiding op zoek naar jongens en meisjes die het leuk vinden en geschikt zijn om aan wedstrijdturnen of acrobatische gymnastiek te gaan doen. We hebben wedstrijdgroepen op verschillende niveaus voor jongens, meisjes en acrobatische gymnastiek. De leiding komt kijken bij de verschillende recreatiegroepen. Via de lessen worden uitnodigingen verstrekt.

Wedstrijdgroepen Dames
De afdeling Turnen Dames kent een jong talent groep (6-8 jaar) en twee wedstrijdgroepen (vanaf 8 jaar). In de Jong Talentgroep zitten meisjes met aanleg en talent voor turnen. Naast hun recreatieles volgen ze 1x per week de Jong Talentles en worden zo voorbereid op een overstap naar één van de wedstrijdgroepen als ze 8 jaar oud zijn. Bij de Jong Talent wordt gewerkt aan de basis die nodig is voor het turnen. Bij de B-selectie wordt 2x per week getraind. De A-selectie traint 3x per week en turnt op een hoger niveau dan de B-selectie. Zowel de A-selectie als B-selectie doen  mee aan verschillende wedstrijden door het jaar heen. Er wordt geturnd op vloer, sprong, brug en balk.

Voor de Jong Talent meisjes wordt op uitnodiging een testdag georganiseerd. Meisjes die in aanmerking komen voor de B-selectie, krijgen een uitnodiging voor proeflessen. Deze proeflessen worden samen met de selectie acrogym georganiseerd.

Acrobatische Gymnastiek
Bij acrobatische gymnastiek (ook wel acrogym genoemd) is er één selectiegroep. Deze groep is op uitnodiging voor leden vanaf 8 jaar. In duo’s, trio’s of een groep worden oefeningen aangeleerd. Je werkt een jaar lang met een vaste partner (of partners), om nieuwe elementen samen te oefenen en deze te tonen op wedstrijden en demonstraties. Voor selectie acrogym heb je lef nodig, lenigheid en moet je willen samenwerken. Zonder partner kun je geen piramide bouwen of een handstand bovenop iemand maken. In de selectiegroep wordt 3x per week getraind.

Meisjes die in aanmerking komen voor selectie acrogym, worden uitgenodigd voor de proeflessen die samen met de B-selectie meisjes worden georganiseerd.

Wedstrijdgroepen Heren
Net als de meisjes hebben ook de jongens een Jong Talent groep en verschillende wedstrijdgroepen. De Jong Talentgroep traint op zaterdagmorgen en is voor jongens vanaf 5 jaar. Hier worden de basisbeginselen op alle toestellen aangeleerd. Er wordt geturnd op lange mat, voltige, ringen, rek, brug en sprong. Afhankelijk van het niveau, trainen de jongens in de selectie 1, 2 of 3x per week. Vanaf 8 jaar wordt er meegedaan aan wedstrijden, die, afhankelijk van het niveau, in de regio of landelijk worden georganiseerd.

Voor de Jong Talentgroep jongens en selecties Heren wordt een testdag georganiseerd. Voor meer informatie over Turnen Heren of aanmelden voor de testdag kunt u contact opnemen met Alouette (klik hier).

ringen jongen    zweefrol6    acro 2    voltige flank    sports_clipart_gymnastics

|