NIELS NIEUWENHUIZEN PLAATST ZICH VOOR DE NK FINALE

Zaterdag 25 januari was het tweede deel van de regionale kampioenschappen. Deze werden gehouden in TOOS Plaza te Waddinxveen.
Niels Nieuwenhuizen (pupil niv. 10) kon zich plaatsen in zijn categorie door bij de beste 5 te eindigen. Het was een volle categorie met veel tegenstanders, maar hij turnde een strakke wedstrijd en mocht bij de prijsuitreiking een bronzen medaille komen halen. Zijn teamgenootjes Jesse Gebraad, Taras Koole en Joeri Straver redde het net niet om bij de beste 5 te eindigen.

Er kwamen nog 14 turners van Velocitas Gouda in actie. Voor hen was dit een losse wedstrijd. Zij kunnen vanaf 8 februari doorstromen, bij de 8e finale in Tilburg. Dimitri Smit, Elbert den Hartog, Jelle Aantjes, Arian Sinke en Rinse v/d Meer die uitkomen in categorie Instap niv. 10 – 2e divisie, mochten in deze zware categorie trots naar huis. Dimitri eindigde als 13e, Jelle als 15e, Arian als 24e, Elbert als 25e en Rinse werd 37e.
Bij de instap niv. 11 deden Juup Marree en Rik Smitskamp voor het eerst wedstrijd. Juup eindigde als 19e en Rik werd knap 12e. Joost v/d Linden en Youri Valk zijn al iets meer ervaren en eindigden als 15e en 7e.
In de 3e wedstrijd waren de pupillen 9 en 8 aan de beurt.
Bij pupil niveau 9 hadden we twee turners. Roy Benschop en Laurian Serno. Roy presteerde goed na een week ziek te zijn geweest en klom op tot een 9e plaats. Laurian maakte een foutje op brug en werd 17e.
Michiel de Boer, Tian v/d Waal en Ingo van Oldenborgh hebben geknald in de 2e divisie (pupil niv. 8) Michiel eindigde net naast het ereschavot en werd 5e. Tian werd 11e en Ingo werd na een lange blessure 12e.

P1110191

Niels 3e

|