Zaterdag 20 april hadden de meisjes pupil I van de B-selectie hun eerste grote wedstrijd. Deze werd georganiseerd in Den Haag.

2013 wedstrijd B 2

De meisjes moesten al vroeg op, want ze zaten in de 1e wedstrijdronde. We waren met een grote groep, wel 10 meisjes. Gelukkig zaten ze allemaal bij elkaar in één groepje. Isa en Puck waren ook mee, zij mochten jurymeisje zijn.
Na een korte warming-up en opmarcheren gingen we naar het eerste toestel, lange mat. Eerst mocht er nog even geoefend worden en daarna begon de wedstrijd. Anne mocht de spits afbijten. En hoewel ze zei dat ze haar oefening niet meer wist bij de start, liet ze toch een mooie oefening zien. Zo de spits was eraf! De jury was lekker snel en ook de andere meisjes lieten mooie oefeningen zien. Mirre werd 3e (met 13,45 punten) op dit toestel en Joya 4e (13,35).

Daarna gingen we naar sprong. Daar moesten we heel wat verbouwen tussendoor, want er werd gesprongen op een 60 cm vlak, 90 cm vlak, hoge en lage kast. Bij sprong mag je 2x springen en je beste sprong telt. Dat is best fijn, zo kun je een missertje opvangen. Op vlak werden mooie cijfers behaald, Annika scoorde met haar handstand platval het beste, ze haalde een 12,55. Ook de andere handstanden waren erg netjes! Complimenten. Lieke, Rixt en Joya sprongen een overslag over kast. Wat normaal op de les altijd goed gaat, ging bij Rixt helaas wat minder. Joya en Lieke sprongen prima. Helaas was de jury erg streng, waardoor de cijfers voor deze meisjes wat lager uitvielen dan verwacht.

Vervolgens naar brug. Het zou spannend worden voor Aya, zou ze durven springen naar de hoge ligger? In de training wilde het niet lukken, maar ze had beloofd dit wel op de wedstrijd te doen! We zetten de brug nog wat smaller, maar het overspringen bleek toch iets te spannend. Gelukkig turnde ze de rest van oefening wel. Ook voor Lieke was het even spannend, want zij viel bij het inturnen. Gelukkig ging de wedstrijd wel goed. Knap gedaan! Rixt turnde twee heel mooie plusjes, hoge zwaaien en ophurken op de brug. Ze haalde daarmee het hoogste brugcijfer van de wedstrijd, 13 punten. En dat je met wat pech toch een goed cijfer kunt halen (11,75), omdat je de rest supernetjes doet, liet Zoë zien. Alles ging supergoed, totdat ze bij haar afsprong met haar voet achter de ligger bleef steken. Tja, kan gebeuren. Gelukkig zijn er 4 toestellen en was er nog eentje over om op te knallen ;-).

Het laatste toestel was balk, ook wel het zenuwtoestel genoemd. Eska mocht als eerste en vond dat toch wel een beetje spannend, waardoor ze een beetje veel trilde. Gelukkig viel ze er niet af. Andere meisjes maakten zich druk om het ophurken, want de balk stond hoger dan op de training! Anne lukte het vaak ook niet op de training, hoe moest dat nu? Bij haar wedstrijd oefening nam ze een aanloopje, sprong, zat op de balk en… ging er weer af! Was dat even balen. De rest van de oefening bleef ze gelukkig staan. Net als bij de instappers sloegen ook hier plots de zenuwen toch een beetje toe. Zo werd er af en toe vergeten op de tenen te lopen en dat levert dan gelijk aftrek op. Nienke liet zien dat ze strak kan werken. Haar sprongen mogen nog iets hoger, maar de rest zag er netjes uit.

En toen zat de wedstrijd er al weer op en was het wachten op de prijsuitreiking. Zou er een medaille zijn voor een van de meisjes? De beer mocht mee met oplopen en daarna werden de prijswinnaars bekend gemaakt. Helaas geen medaille voor Velocitas, Mirre had uiteindelijk de beste klassering met een 10e plaats, direct gevolgd door Rixt. De andere meisjes zaten daar allemaal niet ver achter.
Meiden, jullie mogen trots zijn op jullie prestaties. Jullie turnden allemaal oefeningen die 2 of 3 niveaus hoger liggen dan vorig jaar én voor het eerst een grote wedstrijd. Dat is heel erg knap!

2013 wedstrijd B

|