Wil jij graag een keertje meedoen met onze buitenlessen? Wil je een vriendje of vriendinnetje meenemen? Dat kan! Ook als je niet lid bent, kun je, zo lang er plaats is, meedoen met onze buitenlessen!! Hieronder lees je hoe je je gratis aan kunt melden.

Door corona alleen buitenlessen
Door het corona virus mogen we op dit moment geen lessen geven binnen in de gymzaal. Velocitas geeft daarom sinds 7 mei buitenlessen, om zo alle kinderen toch te kunnen laten sporten/turnen/acro-en.
In overleg met Sport.Gouda en de gemeente is ervoor gekozen om alle lessen aan te bieden naast de sportzaal de Aakwerf, waar wij voldoende ruimte hebben en in geval van nood een toilet en EHBO aanwezig is. Ook kunnen we nu een deel van onze materialen buiten gebruiken, zonder daar heel ver mee te moeten slepen.
Na de zomervakantie hopen we weer alle lessen in de diverse gymzalen in Gouda te kunnen geven. Zodra het rooster bekend is, komt dat op de website te staan. We geven lessen in Goverwelle, Kort Haarlem, Plaswijck en Bloemendaal in verschillende gymzalen. Ook kijken we naar uitbreiding van ons lesaanbod in de wijk Westergouwe in 2021.

Lesrooster
Bijna alle recreatieve buitenlessen zijn op zaterdag. Acro is op donderdag en de springgroep 12+ op dinsdag. De laatste reguliere buitenles is op zaterdag 18 juli. Daarna bieden we vakantie-activiteiten aan, waar je je apart voor kunt aanmelden. Meer info hierover volgt nog. Onze lessen waar je t/m 18 juli aan mee kunt doen:

vrijdag 14:00-14:50u Peuter/kleuter met ouder 2 – 5 jaar
vrijdag 15:00-15:50u Peuter/kleuter met ouder 2 – 5 jaar
.
zaterdag 10:00-10:50u Jongens/meisjes 5 – 8 jaar
zaterdag 11:00-11:50u Meisjes 7 t/m 9 jaar
zaterdag 12:00-12:50u Jongens/meisjes 6 – 11 jaar
zaterdag 13:30-14:20u Jongens/meisjes 7 t/m 12 jaar
zaterdag 14:30-15:20u Jongens/meisjes 9 t/m 12 jaar
zaterdag 15:30-16:20u Meiden 12+
.
woensdag 15:30-17:00u Meiden en jongens Springen 9+
woensdag 17:00-18:30u Meiden en jongens Springen 12+
.
donderdag 16:30-18:30u meiden en jongens Acro vanaf 7 jaar en 12+
.

Richtlijnen
Om veilig te kunnen sporten zijn er een aantal richtlijnen waar wij ons aan moeten houden:
• Thuis handen wassen en plassen voordat je komt sporten
• Ouders mogen niet (even) blijven kijken
• Kom op de voor jou aangegeven tijd, kom niet te vroeg en ga ook na de les gelijk naar huis
• Zorg dat je sportkleding en schoenen aan hebt
• Zorg dat je een flesje of bidon met water bij je hebt
• Luister naar de aanwijzingen van de trainers en assistenten.
• Iedereen ouder dan 18 jaar, ook de trainers en ouders, moeten verplicht 1,5m afstand houden.
• Sinds 1 juni 2020 hoeven kinderen tussen 12 en 18 jaar onderling geen afstand meer te houden.
• Ben je nog geen 5 jaar? Dan mag je nog niet met de lessen op zaterdag meedoen (we hebben van de gemeente expliciet toestemming vanaf de leeftijd van 5 jaar). Voor de peuters en kleuters die nog geen 5 jaar zijn organiseren we ouder-kind lessen op vrijdagmiddag. Zie ook hier.

Meer informatie lees je in de sportprotocollen van NOC*NSF (hier) en het aanvullend protocol van de KNGU voor de gymsport (hier).

Inschrijven
Om mee te kunnen doen als – niet lid – van Velocitas moet je je aanmelden voor de buitenlessen. Dit is gratis! Meld hem/haar aan via deze website. In dit systeem van Champ krijgt u automatisch een bevestiging per e-mail als uw inschrijving is gelukt. Geen bericht? Kijk in uw spambox. Nog geen bericht? Stuur ons een e-mail (zie hieronder). Als er geen plek is in een les is inschrijven niet mogelijk. Dit kan per week verschillen.

Mochten de weersvoorspellingen slecht zijn dan kunnen we besluiten dat de recreatieve lessen op vrijdag/zaterdag niet doorgaan. Je krijgt dan via Champ (het programma waarmee je je aanmeldt) een e-mail. Ook zetten we een bericht op de voorpagina van de website, uiterlijk op de dag ervoor, om 20:00u. Geen bericht op de website? Dan gaan de lessen gewoon door. De overige lessen (acro, selectie turnen, springen 12+) worden via de eigen trainers geïnformeerd over het wel/niet doorgaan.

Zo zorgen we dat het niet te druk wordt en iedereen veilig kan sporten!

Vragen/contact
Stuur dan hier een berichtje (of gebruik het mailadres info[@]velocitasgouda.nl).

We hopen jou snel bij onze trainingen te zien; je bent van harte welkom – zonder verdere verplichtingen om lid te worden!