Zaterdag 14 april vonden de regiowedstrijden D2 en D3 voor meisjes plaats. De wedstrijdrondes werden gehouden in Den Haag. Voor Velocitas deden in 4 wedstrijden 11 meisjes mee.

In de laatste ronde op zaterdagmiddag 14 april turnden de jeugd D3 (Emma, Ilse en Nora) en de pupillen 1 D3 (Alima en Wiesje). Maud kon helaas niet bij de wedstrijd aanwezig zijn.
De wedstrijd werd voor Alima gestart op vloer met een super handstand dat haar het 2e cijfer oplevert: 12,70. Wiesje heeft iets meer moeite met een mooie uitvoering; het leverde een 10,20 op (7e). De jeugdmeiden starten op balk. Emma bleef met alles netjes op de balk staan: 12,25 punten (1e score). Nora haalde hier het 2e cijfer met 11,70. Ilse completeerde deze mooie cijfers door de 3e score neer te zetten: 11,40!

Dan sprong. In de training vindt Wiesje het altijd moeilijk om helemaal tot handstand te komen, maar met een beetje wedstrijdspanning gaat het op de wedstrijd altijd prima: 4e cijfer (12,95). Alima haar 2e sprong is een plaatje en levert haar de 3e score op. Op vloer doen de jeugdmeiden het goed. Emma haalt met een superstrakke oefening het hoogste cijfer: 13,20. Nora heeft ook hard gewerkt aan haar netheid en dat levert haar de 2e score op: 13,05. Ilse heeft een beetje pech met de overslag maar toch nog een 11,90.
Ook sprong gaat bij de jeugd goed. De pupillen hebben brug. Dit is voor beide nog een lastig toestel, ze missen nog wat spierballen om alle moeilijke elementen goed te turnen. En dan volgt als laatste balk. Hier turnen beide meisjes nog niet veel moeilijkheid, maar wel een mooie uitvoering: het 2e en 4e cijfer. Op het laatste toestel brug laat Nora zien dat ze veel heeft geleerd en haalt een 13,75 (2e). Emma zit er vlak achter met 13.65 ondanks dat ze pas vorige week naar de hoge ligger durfde te springen!

De uitslag is ondanks de goede wedstrijdrondes toch een verrassing voor de meisjes: allemaal binnen de top 6: Alima haalt op haar allereerste wedstrijd de zilveren medaille! Wiesje wordt netjes 5e. Bij de jeugd wordt Ilse 6e, Nora 2e en Emma zelfs 1e!

In de 3e ronde turnden pupillen 2 D2 Nine, Sanne, Jente en Roos. Op de andere baan turnen Nienke en Joa in jeugd D2 hun oefeningen. Nine start voor het eerst op een individuele wedstrijd en doet dat gelijk prima met de hoogste score op brug (12,95)! Roos wordt met 12,75 2e en Sanne “vult” het brugpodium met een 3e plaats (12,3). Op balk laat Jente haar vorderingen zien met hogere sprongen en radslag: 12,60 (1e). Roos scoort 11,25 (3e). Sanne heeft pech met inturnen en valt hard. Gelukkig kan ze wel haar oefening draaien. Voor Nine is een oefening met grote amplitude als je zelf nog klein bent nog erg lastig.
Joa start haar wedstrijd op balk met helaas een val bij de radslag en de 8e plaats (11,45). Nienke blijft net niet zitten met de koprol en haalt 11,10. Op Vloer laat Joa een prachtige oefening zien met een super handstand-doorrol; 14 punten (2e). Bij Nienke is de jury streng, ze haalt 12,20 punten.

Het 3e toestel is vloer voor de pupillen. Jente en Roos turnen veel moeilijkheid en halen het 1e en 2e cijfer (13,5 en 13,3). Sanne start met een mooie grote overslag-radslag. De rest is ook netjes, maar de jury weet toch aftrekpuntjes te vinden, 11,95. Nine heeft zowel op balk als vloer moeite met het uit het hoofd kennen van de oefeningen. Dit wordt vanzelf makkelijker als je meer gewend bent aan alle “selectie” elementen! Op het laatste toestel vloer is Jente opnieuw bovenin te vinden: 13,575 (2e score). Roos haar tweede sprong is erg mooi…. totdat ze staat (en helaas valt). Nine en Sanne hebben soms nog moeite met in 1x stilstaan bij de landing, maar toch mooie cijfers: 12,175 en 12,70.
Nienke turnt twee prachtige ruime overslagen en dat wordt beloond: op sprong het 3e cijfer (12,75). Joa heeft nog iets meer moeite om snel over de kast te springen: 12,075. Het laatste toestel brug gaat voor beiden heel goed met hoge zwaaien tot aan de afsprong. Joa weet met salto gelukkig toch te blijven staan (14,05 en niet verwacht het 2e cijfer), Nienke valt helaas wat haar een 12,35 oplevert.

En dan is het wachten op de prijsuitreiking. Er zijn weinig foutjes gemaakt. Nienke wordt 15e en Joa 6e. Bij de pupillen wordt Nine in haar 1e selectiejaar 16e en Sanne 13e. Roos mag op het podium klimmen om een zilveren medaille in ontvangst te nemen. Jente haalt met vrijwel foutloze wedstrijd het goud!

Gefeliciteerd meiden!

|