Zaterdag 13 februari deed de B-selectie mee aan een vriendschappelijk toernooi van Gymsport Leiden. In de turnhal Leiden turnden de 6e divisie een toernooi. 17 meisjes van de B-selectie deden mee in verschillende leeftijdscategorie├źn.

In de eerste ronde waren de instappers D2 en pupillen D3 aan de beurt. Voor sommigen was het de allereerst echte wedstrijd, best spannend dus! Aan het begin mochten de kinderen lekker de vloer verkennen. Al snel volgde tikkertje en krijgertje elkaar op. Een lekker ontspannend begin. Daarna was de echte warming-up en vervolgens opmars voor de wedstrijd.

toernooi leiden 01 toernooi leiden 06 toernooi leiden 02

Jadea bleef heel knap op de balk, turnde een plusje bij de opsprong en haalde daar het tweede cijfer van de wedstrijd. Sanne turnde heel mooi met twee plusjes op brug. Ook sprong ging goed! Roos had wat pech op balk maar de overige toestellen gingen super (3e op sprong). Lyka turnde als enige instapper heel stoer een koprol op balk. Topper! Sprong is nog wat lastig, maar ook deze ging vandaag gelukkig goed. Lisa turnde een hele mooie arabier op vloer wat haar het hoogste vloercijfer opleverde van de instappers (12,85 punten). Bij de prijsuitreiking werd zij 3e allround (47,60 punten). Jente turnde op alle toestellen met superstrakke armen en benen. Zij mocht na afloop de zilveren medaille ophalen (47,875 punten). Jasmine verraste ons allemaal met een super turnster uitstraling op alle toestellen. Wow! Ze werd 1e op sprong (13,35 punten) en balk (12,65) en allround mocht zij op het hoogste podium klimmen (49,30 punten).

toernooi leiden

Bij de pupillen 1 werd er heel constant door de meisjes geturnd. De uitslagen lagen dicht bij elkaar. Nienke ging niet helemaal zoals ze wilde. Toch nog een mooi cijfer (11,25). Op balk deze keer geen zijwind, ze stond als een huis met onder andere een mooie handstand. Allround werd ze 4e (47,175). Ilse werkte heel netjes haar oefeningen af, met ook al een mooie balkoefening, waar ze het 4e cijfer haalde (11,55), net als op vloer (11,85). Allround werd zij 5e. Ook bij Sterre waren balk (3e cijfer; 12,30) en vloer de beste toestellen (2e cijfer; 12,50). Na het optellen van de punten mocht zij allround een bronzen medaille ophalen met 48,675 punten!

toernooi leiden 05 toernooi leiden 04

In de volgende ronde turnden heel veel categorie├źn. Tess verraste bij de jeugd met een superwedstrijd, 2e op sprong, brug en vloer. Op balk bleef ook hier de wind liggen en haalde ze het hoogste cijfer (10,50). Allround betekende dat het hoogste treetje. Jaouhara haalde haar hoogste cijfer op vloer met een mooie uitstraling: 12,500. Ook balk gaat elke wedstrijd beter. In totaal werd zij 3e. Samen met Leilana van Gymsport Leiden hadden de meisjes tijdens de wedstrijd veel plezier, waardoor ze ontspannen hun oefeningen konden turnen!

Bij de jeugd 2 turnden Anne, Annika en Lieke. Anne haalde haar hoogste cijfer op sprong (10,40; 2e cijfer). Op vloer had ze hard geoefend om goed op de muziek te gaan. Hier zagen we echt vooruitgang! Annika haalde alle eisen op brug en daarmee het hoogste cijfer: 9,95. Op vloer en vervolgens ook allround werd ze 2e. Lieke turnde weer een plaatje van een vloeroefening (11,0) en sprong (11,575). Ook op balk werd ze eerste. Ze mocht na afloop een gouden medaille allround ophalen.

toernooi leiden 03 IMG_1226

Tot slot turnden de junioren en senioren samen. De meiden hielpen elkaar goed en moedigden elkaar aan. Toppie! Puck turnde voor het eerst arabier salto op vloer. Met inturnen was hij nog wat wiebelig, maar tijdens de wedstrijd stond je! De andere toestellen waren ook een prooi voor jou en dat betekende een eerste plaats allround (44,175). Britt turnde een mooie vloeroefening op haar zelf gemaakte vloermuziekje (10,80; eerste plaats). Op brug turnde ze voor het eerst salto af en deed dat, met een beetje aanmoediging, helemaal alleen. Allround werd zij 2e.

Meiden, we zijn trots op jullie prestaties. Jullie hebben hard voor deze wedstrijd gewerkt. Met een glimlach stonden jullie op de wedstrijdvloer. Ook tijdens de wedstrijd hadden we plezier met elkaar. Op naar de volgende wedstrijden!

Foto’s van de uitslagen zijn te vinden in ons fotoalbum! Veel actiefoto’s staan op de website van Nieuw- Brunhilde.
[Foto’s uit dit grotendeels met dank aan Nieuw-Brunhilde].

|