Na de zomervakantie hopen we weer ons “normale” lesrooster in de verschillende gymzalen door heel Gouda  te kunnen draaien. Meer info over tijden/dagen volgt binnenkort. Proeflessen of gewoon meedoen met onze buitenlessen kan ook nu al, zie hieronder! Daarnaast zijn er op 10 juli en 21 aug in de ochtend twee extra activiteiten bij speeltuin De sluis, waar je aan mee kunt doen!!

Vanavond is er overleg met de gemeente geweest en de toestemming van de gemeente is verruimd:
Kinderen van 5 jaar oud mogen voortaan aansluiten bij de les van 10:00u op zaterdag!
Kijk hier voor meer informatie over de buitenlessen. De kinderen van 5 jaar kunnen direct vanaf zaterdag 16 mei meedoen.

Lessen voor peuters en kleuters
Daarnaast gaan we voor alle andere jonge leden (peuters en kleuters van 2 t/m 4 jaar) ouder-kind lessen organiseren. Voor de kinderen die ouder-kind lessen bij Velocitas volgen én voor de kinderen die al in een recreatieturnles of bij het Nijntje Beweegdiploma meedoen. Samen met papa, mama of grootouder kun je komen gymmen. We maken gebruik van verschillende stationnetjes waarbij de kinderen lekker kunnen bewegen. Het is handig als de kinderen gymschoentjes aandoen, of antislipsokken die ook buiten mogen worden gedragen. In ieder geval geen schoenen met gespen etc.

De ouder-kind lessen zijn op vrijdagmiddag op het grasveld naast de Aakwerf (Aakwerf 42, Gouda). U kunt kiezen uit twee tijdstippen:
– 14:00-14:50u
– 15:00-15:50u
Graag van te voren aanmelden, zodat we weten op hoeveel kinderen we kunnen rekenen (en we contactgegevens hebben mocht bijv. de les niet doorgaan wegens slecht weer). Aanmelden kan via info[@]velocitasgouda.nl of stuur ons hier direct een berichtje. De vrijdag na Hemelvaart (22 mei) starten we, als het weer het toelaat.

Richtlijnen
Om veilig te kunnen sporten zijn er ook bij de ouder-kindlessen een aantal richtlijnen waar wij ons aan moeten houden:
• Thuis handen wassen en plassen voordat je komt sporten
• max. 1 (groot)ouder per kind; andere (groot)ouders, broers of zussen kunnen niet blijven kijken
• Kom op de voor jou aangegeven tijd, kom niet te vroeg en ga ook na de les gelijk naar huis
• Zorg dat je sportkleding en schoenen aan hebt. Denk eraan dat de wind of schaduw fris kan zijn; kleine kinderen koelen snel af.
• Zorg dat je een flesje of bidon met water bij je hebt
• Luister naar de aanwijzingen van de trainers en assistenten
• Iedereen ouder dan 12 jaar, ook de ouders, moeten verplicht 1,5m afstand houden van elkaar. De lessen zijn zo ingericht dat 1,5m afstand houden voor de volwassenen mogelijk is en de kinderen lekker kunnen bewegen.

Meer informatie lees je in de sportprotocollen van NOC*NSF (hier) en het aanvullend protocol van de KNGU voor de gymsport(hier).

Vragen? Aanmelden?
Stuur ons een berichtje via info[@]velocitasgouda.nl of klik hier om direct een berichtje.

Mochten de weersvoorspellingen slecht zijn dan kunnen we besluiten dat de lessen niet doorgaan. Dit melden we uiterlijk op de donderdag ervoor, om 20:00u op de voorpagina van de website. Geen bericht op de website? Dan gaan de lessen gewoon door.

turnoefen

|