Op zaterdag 7 april vonden de D2 wedstrijden voor instap en pupil 1 plaats. Bij de pupillen 1 deden 5 meisjes van Velocitas mee: Femke, Noa, Livia, Lucia en Eveline.

Eveline startte de wedstrijd op sprong. Dit deed ze heel goed met het 6e cijfer (en hoogste van alle Velocitas meisjes). Noa vond het na haar val vorige keer erg spannend, maar gelukkig ging ze er deze keer prima overheen. De andere drie weten exact dezelfde score te halen na twee sprongen: 12,475.
Dan volgt brug en dat is vandaag weer zoals we haar kennen een van de betere toestellen. Lucia haalt met 12,60 de 4e score! Livia zit er vlak achter met 12,45 en Noa er net boven met een superstrakke oefening: 13,050. Iedereen telt goed de seconden weg bij het krachtonderdeel hoekhang.

Op balk hebben alle meisjes last van zijwind. Sommige al voordat hun oefening op de balk kan worden gestart, bij de opsprong gaan ze eraf. Dat is een puntje om aan te werken! Livia turnt vervolgens het meest stabiel naar de 4e score (11,10). Noa turnt van het kwintet de meeste moeilijkheid en haalt een 10,10.
Dan volgt alweer het laatste toestel. Femke laat hier haar klasse zien met mooie overslag en strakke benen in de rest van haar oefening. Dit levert haar de 2e score op (13,55). Noa turnt haar net geleerde overslag en haalt een 7e plek. Eveline en Livia hebben een nog niet zo moeilijke oefening waardoor hun scores lager uitvallen.

Nadat alle scores bij elkaar opgeteld zijn, blijkt Noa net naast het podium (van 4) terecht te zijn gekomen op de 5e plaats. In het grote deelnemersveld wordt Livia 7e, Femke 10e, Eveline 12e en Lucia 20e. Met deze uitslagen kunnen we verder oefenen op onder andere stabiliteit in de training en dat weer proberen toe te passen in de volgende competitiewedstrijd.

|