Irmgard neemt afscheid als trainster bij Velocitas
Toen mijn oudste zoon, die nu inmiddels 29 is, twee jaar was, ben ik met hem naar ouder en kind gym gegaan. Ook met mijn dochter Danielle ging ik naar ouder en kind gym, die de weg ging van gymnastiek, jongtalent naar de wedstrijdgroep Acro en tenslotte turntrainster bij Velocitas. Ook mijn jongste zoon Timo (13 jaar) is jarenlang lid geweest van Velocitas. Doordat mijn kinderen lid waren, werd ik vrij snel actief betrokken bij Velocitas. Dat begon met bestuurslid worden, daarna acro jurylid. En uiteindelijk ook zelf lesgeven. Toen Adrie vertrok nam ik haar gymnastiek lesuren over (ik assisteerde daar toen ook al). Daarna les uitbreidingen, omdat er inmiddels ook andere stopten.

De woensdagmiddag en de vrijdagmiddag werden inmiddels mijn vaste lesgeef uren. Nu na zoveel jaren actief bij Velocitas stop ik na de zomervakantie als trainster bij Velocitas. Afscheid nemen is nooit makkelijk vooral niet als je het enorm naar je zin hebt. Maar het zat er aan te komen dat het combineren van werken als docent in het MBO en daarnaast 2 dagdelen lesgeven best veel is. De keuze werd iets gemakkelijker, omdat ik na de vakantie naast meer uren ik ook extra taken krijg in het MBO en het dus onvermijdelijk werd.

Ik ga de kids van 3,5 tot 18 jaar echt missen. Ik heb in die jaren inmiddels heel wat stagiaires en assistenten begeleid en heel wat kleine leden groot zien worden. Afgelopen corona tijd was misschien niet de meest ideale laatste jaar. Maar toch weer wel, omdat ik gelukkig me bij de buitenlessen kon inzetten en we elkaar als trainsters regelmatig zagen. Heel dankbaar dat we dit dat als vereniging hebben kunnen blijven doen, zowel voor de leden als de leiding. Als leiding van de recreatieve turngroepen vond ik plezier in sport, aandacht voor elkaar en beweging op individueel niveau belangrijk.

Mooi vond ik te zien dat jonge meiden en ook jongens graag wilde komen assisteren en dat ik mijn aanpak in het begeleiden van turnactiviteiten terug zag. Gevarieerde bewegingsactiviteiten neerzetten en in aanraking brengen met verschillende bewegingssporten vond ik een uitdaging. In mijn lessen zag je daarom regelmatig acro, fitness, springen, freerunnen, yoga, dansen en noem maar op als onderdeel terugkomen. Ik ga het lesgeven aan jongere onder de 15 zeker missen, ik hoop zeker nog op enige wijze betrokken te blijven bij Velocitas omdat de vereniging een warm plekje in mijn hart heeft. De laatste lessen voor de zomervakantie waren voor mij bijzondere lesdagen, met een mooi afscheid op woensdag 14 juli!

We bedanken Irmgard voor al haar inzet bij Velocitas!

afscheid Irmgard

|