Velocitas heeft verschillende recreatie gym/turn groepen voor meisjes vanaf 4 jaar. Oudere meiden en dames kunnen terecht bij turnmix 16+. De lessen worden gegeven in verschillende wijken van Gouda, door verschillende trainers. In lessen van een uur komen verschillende toestellen en turnonderdelen aan bod. We noemen onze lessen gymnastiek, omdat we naast turnen ook spelletjes doen, een les in de touwen zwaaien of acrogymmen.

Er wordt geoefend op o.a. handstanden, zweefstand op de balk, borstwaartsom aan de rekstok en de hurksprong op trampoline. Er wordt gebruik gemaakt van zoveel mogelijk verschillende toestellen zoals de balk, trampoline, lange mat, rekstok, schuin vlak, kast en ringen. Ook hebben we in elke zaal airmaterialen waarop we kunnen springen en oefenen. Het met veel plezier bewegen op eigen niveau staat centraal bij recreatie gym/turnen.

20150417

 

Voor kinderen die meer willen en kunnen is het mogelijk om deel te nemen aan Jong Talent of een van de wedstrijdgroepen van de afdeling Turnen Dames. Een tot twee keer per jaar gaat de selectieleiding op zoek naar nieuw jong talent en krijgen meisjes de kans om de overstap te maken naar de jong talent groep of een van de Turnen Dames wedstrijdgroepen.

Activiteiten
Voor deze groepen organiseren we de clubkampioenschappen en mogen zij ook deelnemen aan de jaarlijks terugkerende Turn en Fundag. De turn- en fundag is een wedstrijd, met name gericht op de recreatieve turnster waarbij wedstrijd en fun gecombineerd worden. Verder organiseert Velocitas regelmatig een instuif, waarbij de kinderen naar eigen keuze kunnen acrogymmen, dansen, freerunnen of turnen. Deze activiteiten zijn uiteraard niet verplicht, maar vaak wel erg leuk!

Meer informatie
Wilt u meer informatie? Neem contact op met een van de trainers of via ons contactformulier. Informatie over het lidmaatschap van Velocitas staat hier beschreven.

Het lesrooster voor gymnastiek/turnen vindt u hier.

turnenrecreatie