Jongens die graag met toestellen werken maar ook een balspel leuk vinden, komen bij de jongens gymnastiek helemaal aan hun trekken. Er zijn verschillende leeftijdsgroepen (vanaf 3,5 jaar) en de lessen worden verzorgd door enthousiaste trainers. De lessen duren een uur en de jongens kunnen op verschillende manieren hun energie kwijt. We noemen de lessen gymnastiek, omdat we naast turnen op toestellen ook regelmatig spelletjes doen of met een bal spelen. Bewegen op eigen niveau, passend bij de leeftijd staat centraal.

2013 jongens 03     2013 tf 02    2013 jongens 02     2013 instuif

Tijdens de lessen is er aandacht voor samenwerking, worden er spelletjes gespeeld en op de toestellen geturnd. Op lange mat, rekstok, brug, ringen en sprong worden verschillende onderdelen aangeleerd, zoals een borstwaartsom, vouwhang en handstand. In de oudere groepen wordt ook gewerkt wat lastigere onderdelen zoals een arabier, flank, overslag of salto uit de ringen.

Activiteiten
Door het schooljaar heen zijn er verschillende activiteiten waaraan de jongens mee kunnen doen. Jaarlijks organiseren we de clubkampioenschappen, waar alle jongens kunnen laten zien wat zij hebben geleerd. Ook is er een clubdag en kunnen de jongens meedoen aan de Turn en Fundag, waar wedstrijd en fun worden gecombineerd.

Meer informatie
Wilt u meer informatie? Neem contact op met een van de trainers of via ons contactformulier. Informatie over het lidmaatschap van Velocitas staat hier beschreven.

Velocitas geeft op twee locaties in Gouda jongensturnen. Het lesrooster voor jongensgym vindt u hier.

Voor jongens die aanleg hebben en aan wedstrijdturnen willen gaan doen, zijn er een Jong Talent groep en twee selectiegroepen Turnen Heren. Een tot twee keer per jaar gaat de selectieleiding op zoek naar nieuw jong talent en krijgen jongens de kans om de overstap te maken naar de jong talent groep of een van de herenselecties.

2013 jongens