Zaterdag 23 april waren de regiokampioenschappen voor de bovenbouw turnen dames 5e en 6e divisie. Voor zeven meiden van Velocitas was dit de eerste keer dat ze in Amsterdam hun wedstrijd mochten turnen. Best wel spannend. Het ging echter supergoed, want na een lange dag in de turnhal kon de groep met Goud voor Puck, brons voor Lieke en veel toptien plaatsen tevreden huiswaarts keren!

In de eerste ronde turnden Eska en Rixt in de categorie jeugd 2 5e divisie. Ondanks een hardnekkige polsblessure hadden we samen besloten dat Rixt toch mee zou doen voor de “wedstrijdervaring”. Dan maar wat minder elementen, we gingen voor mooie oefeningen en natuurlijk het teamgevoel samen met Eska! Op balk knalde ze er een mooie oefening met salto af uit, dat leverde haar 10,75 punten en een 4e score op. Op vloer ging ze een klein beetje de mist in omdat ze wat elementen had veranderd, maar met 10,65 en een mooie choreografie mag ze tevreden zijn! Nu weer opbouwen en dan kun je straks bij de clubkampioenschappen gewoon weer knallen op 4 toestellen.

Eska begon op sprong, gelijk haar moeilijkste toestel. Pas afgelopen week durfde ze op de training weer over de pegases te springen. Gelukkig op de wedstrijd ook! Pfft nu kon de wedstrijd alleen nog maar beter. Op brug turnde ze een geweldige oefening wat haar het 4e cijfer (10,75) opleverde. Nog wat aan de opzwaai werken, dan kan het cijfer nog hoger. Op balk turnde ze ook al zo netjes met een grote loopsprong, 10,60 (8e plaats). Op vloer straalde je ook, al mogen de elementen nog wat strakker. In totaal werd je 10e. Netjes!

Bij de junioren 6e divisie beten Britt en Puck de spits af op balk. En hoe, na dit toestel kon hun wedstrijd al niet meer stuk! Zonder vallen en met hoge sprongen scoorde Puck 11,50 (1e) en Britt 11,15 (3e) punten. Op alle toestellen moedigden de meiden elkaar goed aan. Britt mag op vloer nog wat werken aan amplitude, maar ze stond toch mooi met haar salto voorover. Puck kan nog scoren op haar landingen en afwerking. Op sprong turnde Britt een supermooie 1e overslag, de 2e was iets minder maar toch een 8e plaats (10,6 gemiddeld). Op brug knalde Puck er weer een fantastische oefening uit (11,35; 2e cijfer). In de uitslag betekende dat met ruim een punt verschil de winst en dus een gouden medaille! Volgend jaar op naar de 5e divisie! Britt werd netjes 10e.

Ook de jeugd 2 6e divisie meiden begonnen op balk. Het was nog even spannend, maar gelukkig was Fabienne op tijd in de zaal voor de balk. Ze scoorde hier het 9e cijfer. Samen met Anne kan ze hier nog werken aan netheid. Lieke had een hele mooie oefening met 11 punten (2e plaats). Annika turnde ook netjes, maar moest helaas 1x de balk verlaten.
Op vloer werden mooie oefeningen getoond en Anne weet haar oefening steeds beter op de muziek te turnen. Samen met de junioren moedigden we elkaar aan. Toch vonden we de D-scores tegenvallen van Anne, Annika en Lieke. Na een bezwaar kregen ze 0,20 punten erbij voor verbindingswaarde.

Pegases met plank is nog een beetje spannend. Maar met trampoline gaat de overslag goed, Annika haalde het 5e cijfer (10,15). Fabienne had zelfs teveel vaart over, volgende keer maar weer met plank springen (13e). Anne sprong wel met plank en werd 8e (10,025). Lieke sprong fenomenaal en in de 2e sprong zelfs een overslag met halve draai. Het hoogste cijfer van de wedstrijd (11,30). Brug is voor de meiden een van de lastige onderdelen. De cijfers lagen hier dan ook wat lager. Wel turnde Annika een salto af en lukte ophurken bij Lieke en Fabienne! Met mooie elementen en weer wat leerpuntjes voor de volgende wedstrijd kijken we tevreden terug: Fabienne werd 13e, Anne 9e, Annika 8e en Lieke kreeg een bronzen medaille voor haar 3e plek! Waarschijnlijk betekent dat voor haar ook promotie naar de 5e divisie volgend jaar.

De trainers Floortje en Bianca kijken tevreden terug op deze dag in Amsterdam. Ook dank aan Aya, Raissa en Veronique voor de hulp bij de wedstrijd! Na afloop ging de groep gezellig samen patat eten. Meiden, wat een mooie teamspirit hebben jullie tijdens en na de wedstrijd laten zien. Het is leuk om met jullie te werken. Op naar de laatste tucowedstrijden en de clubkampioenschappen!

|