Vandaag, zaterdag 9 april, mochten de instappers en pupillen 1 niveau D2 uit de B-selectie hun regiowedstrijd turnen. De meisjes van 8, 9 en soms net 10 jaar hadden er veel zin en zetten hun beste beentje voor in Den Haag. Er werden 3 top tien noteringen in het eindklassement behaald; door Stephanie, Jente en Roos.

Als eerste mochten Dafne, Joa, Nienke en Stephanie beginnen op balk. De balk stond laag, dat was een mooi begin voor een goede opsprong. De koprol bleek dit keer een lastige horde, hij werd te voorzichtig ingezet. Meiden, een langzame tol valt ook om! Volgende keer iets meer durven, dan worden de cijfers nog hoger. Joa haalde hier het 6e cijfer, een 10,60. Daarna mochten de meiden knallen op vloer, Joa liet een super overslag zien, Dafne ging als een speer door haar oefening, Nienke turnde alle plusjes en Stephanie behaalde van de 4 het hoogste cijfer: 13.50.

Vervolgens naar sprong. Hier kunnen we blijven werken aan het recht aanspringen en gespannen afduwen. Dafne heeft op dit moment een beetje ruzie met het toestel, we kozen daarom voor een andere sprong en dat leverde haar maar 0,8 punten aftrek op. Een goede keuze! En toen was het laatste toestel aan de beurt, brug. Stephanie liet hier een topoefening zien, wat haar het 5e cijfer opleverde. Nienke en Joa hadden iets meer moeite met doorturnen, dat kwam vast door de allerlaatste zenuwen van de ochtend ;-). In het eindklassement werd Stephanie 7e, Joa 11e, Nienke 18e en Dafne 19e. Netjes!

20160409104809 (Custom)

In de tweede ronde deden maarliefst 8 instappers van Velocitas mee. Een zwempartij in de tas kon de goede sfeer niet verpesten. Alle meisjes zetten hun mooiste glimlach op en dat kon de jury goed waarderen. Op vloer werd Lisa 1e!! met 13,75 punten, Jente 6e, Roos 7e en Lyka 9e. Jadea turnde voor het eerst een arabier op de wedstrijd. Een goed begin van de wedstrijd! Dat goede begin werd voortgezet op sprong. Lisa 2e (13,625), Jente 4e, Roos 5e en Jasmine 7e. Jasmine weet hierbij heel goed gespannen en ver weg haar handen te plaatsen. Sanne had wat pech en gleed door de gladde mat bij haar 2e sprong weg. Desondanks wist ze toch nog een handstand platval te maken. Knap hoor!

Bij brug kon je merken dat de dag al even aan de gang was en werd de concentratie iets minder. Tot 3 tellen is belangrijk om een hoge score te halen. Jadea turnde hier alle plusjes en haalde 11,40 punten. Lieke deed dat ook en zat er vlak achter met 11,35 punten. Sanne zat daar weer boven met 11,95 punten. Jente scoorde het hoogst van het Velocitas achttal, 13 punten. Ging dat even snel, zo was er nog mooi tijd om de oefening van balk door te nemen zodat niemand iets zou vergeten.

20160409124123 (Custom)

Alle meisjes draaiden op balk de goede kant op en wisten allemaal hun oefening nog. Jadea, Jasmine en Lieke turnden een mooie plus als opsprong. In de rest van de oefening kunnen we nog werken aan netheid, hoge sprongetjes en niet vallen. Een beetje meer spanning en concentratie helpt en zullen we komende tijd zeker aan gaan werken. Lyka koos deze keer voor zekerheid en turnde geen koprol. Deze komt de volgende wedstrijd vast weer terug! Roost wist als allerlaatste van de wedstrijd, met alle ogen op haar gericht, hier goed mee om te gaan. Geen vallen van balk en dat betekende het 7e cijfer op dit toestel!

In de einduitslag, waarbij de cijfers van alle toestellen werden opgeteld werd de uitslag als volgt: Roos 6e, Jente 8e, Lisa 11e, Jasmine 13e, Lyka 16e, Lieke 18e, Jadea 22e en Sanne eindigde op plaats 25. Geen podiumplaats, maar iedereen heeft mooie oefeningen laten zien. In de laatste ronde mocht Floortje nog een ronde jureren waarna voor haar de dag er ook op zat. Op naar nieuwe onderdelen, wat meer stabiliteit en de volgende wedstrijd!

|