18 TURNERS VAN VELOCITAS GOUDA STROMEN DOOR VANUIT DE 1/8 FINALE NK

In het weekend van 8 en 9 februari was de 1/8 finale in Tilburg. Dit is een heel groot turntoernooi met ontzettend veel turners. Je kunt vanuit hier doorstromen naar de kwartfinale en uiteindelijk naar het Nederlands Kampioenschap. Velocitas had 19 turners die uitkwamen in verschillende niveaus. 18 turners waren goed genoeg om door te stromen.

Youri Valk en Joost v/d Linden die uitkomen in categorie instap niveau 11 – 3e divisie, presteerden het om dezelfde eindscore te halen. Met een 28e plek plaatsten ze zich voor de kwartfinale op 8 maart a.s.
In de 2e wedstrijd was Jeugd niveau 8 – 3e divisie aan de beurt. Voor Velocitas kwamen David en Jasper Kuijvenhoven in actie. Zij draaiden een goede wedstrijd met nog wat kleine foutjes, maar mochten met een verdienstelijke 13e en 15e plaats ook door.
Dimitri Smit, Jelle Aantjes, Elbert den Hertog, Arian Sinke en Rinse v/d Meer turnden in Instap niveau 10 – 2e divisie. Zij wisten zich bijna allemaal te plaatsen. In deze categorie deden wel meer dan 100 turners mee.  Dimitri werd knap 17e, Jelle eindigde op de 20e plaats, Elbert werd 22e en Arian 24e. Zij mogen alle vier deelnemen op de kwartfinale in Waddinxveen op 22 maart a.s. Rinse kwam net wat te kort om zich te plaatsen. Roy Benschop en Laurian Serno Pupil niveau 9 – 3e divisie turnden een goede wedstrijd. Roy eindigde als 12e en Laurian als 18e. Ook zij plaatsen zich beide voor de kwartfinale.
Als laatste op zaterdag waren Pieter Kuin en Yoeri Vijn aan de beurt. Zij komen beide uit in categorie Junior I niveau 7 – 3e divisie. Na een strakke wedstrijd konden zij trots terug kijken op een 9e en 11e plaats.
Zondag waren onze jongste mannen aan de beurt. Daniel Qualm en Roald v/d Meijden die uitkomen in Benjamin niveau 10 – Talenten divisie turnden een wedstrijd met wat kleine foutjes, maar wisten zich beide te plaatsen voor de kwartfinale. Zij eindigden als 12e en 27e.
Ook de pupillen niveau 8 – 2e divisie moesten hard aan de bak. Zij lieten zien wat ze konden.
Michiel de Boer (15e), Tian v/d Waal (20e) en Ingo van Oldenborgh (26e) plaatsen zich voor de kwartfinale.
Als laatste dit weekend was Quinten Verdouw aan de beurt. Hij komt uit in Instap niveau 9 – 1e divisie. Hij turnde een wedstrijd met een paar nieuwe elementen en dit bracht hem ook tot een plaatsing in de kwartfinale.

|