Zaterdag 25 november deden 7 teams van Velocitas mee aan de springwedstrijden in de Mammoet. Velocitas was ook de organiserende club van deze regionale wedstrijd met deelnemers uit heel Zuid-Holland. Er werd op 3 niveaus gestreden op airtrack, lange mat, pegases, minitramp en kast.

De wedstrijd was verdeeld in 3 ronden. In de eerste ronde waren de 4 Velocitas teams 8-9 jaar aan de beurt op D en E niveau. Voor veel kinderen was dit hun allereerste wedstrijd. Op het eerste toestel plankoline-kast zagen we hele gespannen gezichtjes, die af en toe vergaten welke sprong ze moesten uitvoeren. Op minitrampoline en airtrack/lange mat waren de zenuwen een beetje weg en lukten de oefeningen beter! Het belangrijkste was dat iedereen met veel plezier meedeed. Ook onze knuffelberen mascottes waren natuurlijk van de partij. Na een ochtendje wedstrijden op 6 banen tegelijk was het tijd voor het bekend maken van de resultaten. Op lange mat werden twee gouden prijzen behaald, op plankoline-kast een 2e en op minitramp een 1e en 2e prijs.

Ook de junioren, onze meest ervaren springers, waren deze ochtendwedstrijd aan de beurt op D niveau. Ze lieten mooie oefeningen zien op minitramp, pegases, plank-kast en airtrack. Voor het eerst lukte het alle springers een overslag tot stand te laten zien op airtrack. Dat was tot nu toe altijd de achilleshiel gebleken (salto’s vinden ze veel makkelijker!). Op minitramp werden dan ook 4 verschillende soorten salto’s getoond. Ze verdienden 3 ereplaatsen: goud op airtrack, zilver op pegases en ook een 2e plek op plank-kast.

In de tweede wedstrijd waren onze jeugdspringers (10-12 jaar) aan de beurt. Het meidenteam uit de springgroep deed voor het eerst mee op D niveau met ook een paar nieuwe teamleden. Hoewel ze zelf niet altijd tevreden waren, gingen de oefeningen wel heel goed! Dit leverde 4 ereplaatsen op airtrack (goud), minitramp (3e), mini-kast (zilver) en plankoline kast (2e) op!

Ook een 2e jeugdteam, samengesteld uit verschillende turngroepen van Velocitas deed mee. Zij hadden een mix team van 1 jongen en 5 meisjes op E niveau. Hoewel een paar teamleden afwezig waren, hebben ze het ook heel netjes gedaan. Ze behaalden zilver op airtrack en twee mooie 4e plaatsen op minitramp en plankoline kast.

In de 3e ronde deden geen teams van Velocitas mee. Misschien volgend jaar? De laatste ronde ging lekker vlot en zodoende konden we aan het begin van de avond naar huis. Alle teams van harte gefeliciteerd met jullie mooie, sportieve resultaten!

Bedankt
Wat leuk dat zoveel publiek is komen kijken naar de wedstrijd! Super leuk!
Deze dag was niet mogelijk zonder de hulp van ouders en assistenten bij deze wedstrijd. Superfijn dat jullie meehielpen met toestellen klaar zetten, toestellen opruimen, bij de catering, cijfers invoeren, groepjes begeleiden en jureren tijdens de wedstrijd. Zonder jullie had de wedstrijd niet door kunnen gaan SUPER BEDANKT!

De uitslagenlijst volgt nog.

|