Zaterdag 29 juni werd niet alleen de eindactiviteit van de wedstrijdgroep gehouden, het was ook het afscheid van een aantal trainers. Na vele jaren bij Velocitas les te hebben gegeven aan de selectie, stopt Sonja en neemt zij afscheid van Velocitas. Linda en Stephanie zullen komend jaar geen training meer geven aan de wedstrijdgroep, maar blijven wel betrokken bij Velocitas. Stephanie gaat een bestuursjaar doen op de universiteit. Dit is niet te combineren met training geven. Ze blijft wel actief in de communicatiecommissie, waar ze zich inzet voor de nieuwsbrief en Veloflits. Linda zal komend jaar alleen de jong talent lesgeven.

De eindactiviteit begon ’s middags met een verrassingsworkshop jongleren. Daarna was er tijd om te oefenen voor de show, die aan het einde van de middag tijdens de receptie zou worden getoond. In groepjes hadden alle meiden een turn/dans/jongleer act voorbereid. De laatste trainingen was hier al druk op geoefend. Het is maar goed dat De Sleutel veel materiaal heeft, want zo’n beetje alles stond in de zaal opgesteld! Ook werden nog even de laatste puntjes op de i gezet voor de dans van de bovenbouw, onder leiding van Malika.

Om 17u was het zover: ouders, trainers, (oud)trainers en bestuur waren aanwezig om de shows te bekijken en Sonja te bedanken voor afgelopen jaren. Dit alles onder het genot van een hapje en drankje. De show was erg mooi, alles werd door de meiden uit de kast gehaald. Acro, eenwielers, klassiek ballet, salto’s, oude vloermuziekjes, vervlogen turnteams die goud wonnen onder leiding van “juf Sonja” enz. Wat Sonja niet wist, was dat de hele selectie in het geheim een dans had geoefend om bij haar afscheid te laten zien. Dit was een echte verrassing en mooie afsluiting van de show.

Na de show ging de eindactiviteit voor de wedstrijdgroep nog door met eten, een avondspel en overnachting. We hebben gehoord dat het erg gezellig was en dat van slapen niet veel gekomen is!
Hieronder enkele foto’s van de show/receptie.

|