Turncompetitie onderbouw
2 februari was alweer de tweede competitiewedstrijd voor de pupillen. Isa dacht een wedstrijdvrije dag te hebben, maar werd op het laatste nippertje opgeroepen. Een turnster bij DOS was ziek. Het team bestond deze middag uit Fleur, Elise, Isa, Damaris en twee DOS meisjes. De wedstrijd werd gehouden in Waddinxveen en er werd geturnd tegen TOOS/DOS, TUMO en Quintus/Donar.
Op sprong liet Fleur zien dat overslag op 1.20m geen probleem voor haar is en liet vervolgens ook een superhoge salto met keurig strakke landing zien. Goed gedaan! Ook Elise turnt voor de competitie een niveau hoger en dat betekent over de pegases een overslag springen in plaats van over de kast. Ze sprong het 2e cijfer van de dag! Elise mocht door de teamwissel nu ook op brug turnen. Met ophurken op brug ging het eventjes mis, maar het lukte haar wel om de driekwartreus en wegzet salto zelfstandig te turnen. Damaris had last van de stroeve brug, haar gaasjes waren na het inturnen al kapot. Maar ze sloeg zich er goed doorheen en zette een goede brugoefening neer. Fleur deed voor het eerst een zolendraai helemaal zelfstandig!! Helaas kon ze nog niet doorspringen (dat komt vast volgende keer!).
Bij balk hield Velocitas haar naam hoog door superstrakke oefeningen met mooie radslagen, handstanden en hoge sprongen. Elise zette het hoogste cijfer op balk van de wedstrijd neer. Ook Isa werkte een mooie oefening af met radslag. De vloer was lastig, er was geen vierkante vloer waardoor alles op één baantje geturnd moest worden. Gelukkig had Natascha dit al een keertje met de meisjes geoefend en ging het supergoed. Damaris liet een mooie strakke dubbelflikflak zien.! Isa maakt zich van te voren wat zorgen over haar oefening, maar ook bij haar ging het prima, helaas zonder dubbel flikflak, maar wel met een bruggetje – flikflak!
Wij hebben een goede wedstrijd gedraaid en het belangrijkste: we hebben het weer erg gezellig met elkaar gehad en elkaar goed aangemoedigd… met als resultaat: een mooie tweede plek! Goed gedaan meiden!

Turncompetitie bovenbouw
Zaterdag 9 februari was het de beurt aan de bovenbouw, een thuiswedstrijd tegen Mobilee, Pro Patria en Quintus/Donar. Eline kon door een nare val een week eerder op vloer niet meedoen. Femke was daarom opgesteld in het Velocitas team, samen met Millie, Linske, Rosanne, Marloes en Guusje. Het werd een spannende strijd, met een sterk staaltje teamturnen.
De wedstrijd werd begonnen op sprong. Guusje had nog even rust. Alle meiden sprongen strak en bijna iedereen liet een nieuwe, moeilijkere sprong zien. Rosanne haalde het hoogste cijfer op dit toestel! Een goed begin. Vervolgens was balk aan de beurt. Ook hier zijn veel mooie, hoge, wijde sprongen getoond aan de jury. Guusje beet het spits af, en liet de jury gelijk zien wat wij in huis hebben. Een keurige oefening zonder val! De radslag-radslag verbinding van Millie ging erg goed en Femke haar oefening was klasse (2e cijfer van de wedstrijd; 11.60).
Omdat Guusje de hele week ziek was geweest en niet kon trainen, was brug nog wat zwaar. Gelukkig heeft ze zich er goed doorheen geslagen en heeft ze een mooi cijfer neergezet. Femke, Marloes en Rosanne hun oefeningen waren ijzersterk, met mooie kippen, hoge buikdraaien en een huizenhoge salto’s (half) af. Ook Millie heeft haar brugoefening weer heel dapper geturnd met haar zolendraai! Goed gedaan Millie! Rosanne had ook hier het hoogste cijfer van de wedstrijd (11.50), waar Marloes maar 0,2 punten achter zat. Op vloer liet Linske liet voor het eerst haar flikflak-salto zien! Ook Linske turnt voor de competitie een niveau hoger. De rest van haar oefening ging ook goed en leverde een mooi cijfer op. Goed gedaan! Guusje stal de show met haar leuke muziekje, strakke oefening en mooie bewegingen. Ook Rosanne zette een super goede oefening neer met een huizen hoge flikflak salto, waarbij ze gelijk keurig stil stond. Ook Millie en Marloes deden hun uiterste best met mooie hoge en open sprongen, waar een mooie beoordeling van de jury tegenover stond.
Ook deze meiden hebben een super wedstrijd gedraaid. Ze hebben elkaar goed begeleid, aangemoedigd en gekeken naar elkaars kwaliteiten. Ook zij werden hiervoor beloond met een super mooi resultaat van 176.3 punten wat zorgde voor de eerste plek!! Super gedaan meiden!

|