De springgroep van Velocitas, die pas een half jaar bestaat, heeft zaterdag 29 juni haar eerste wedstrijd gehad! De wedstrijd vond plaats in Hoek van Holland. Clubs uit heel Nederland waren naar dit kustplaatsje gekomen om mee te doen aan de laatste springwedstrijd van het seizoen. 9 jongens en meiden van Velocitas hadden zich opgegeven voor minitramp, tumbling en plankoline kast. Britt (operatie) en Aya (blessure) konden helaas nog niet meedoen. Het werd een gezellige en succesvolle dag!

springgroep

De wedstrijd werd geopend door Juransly. Hij mocht als allereerste turner zijn salto’s en schroeven op de minitrampoline laten zien. En het ging goed! Ook met zijn hele schroef bleef hij netjes staan. Dat gaf hem vertrouwen, zijn allereerste turnwedstrijd ooit was toch wel een beetje spannend… In de tweede ronde mochten de jeugdmeisjes en Juransly hun los op, salto over de kast en overslagen laten zien. De plankoline sprong niet zo fijn, maar na het inturnen ging iedereen ervoor. Met inturnen was los opspringen nog een beetje eng, maar toen de wedstrijd begon ging die bij Cammie prima! Amber haar salto werd hoog genoeg gesprongen en Anne sprong een ruime arabier. Alle landingen waren prima verzorgd. Ook na deze ronde dus tevreden gezichten!

Daarna volgde vloer. Steffie turnde heel erg strak haar radslagen er arabieren. Top. Anne verraste ons door ook heel netjes te werken. Lieke liet een mooie overslag zien en ook bij de andere meiden gingen de drie series goed. Juransly mocht als laatste en liet zien dat hij afgelopen half jaar veel heeft geleerd: met flikflak – salto en radslag-arabier-salto turnde hij mooie series.
In de volgende ronde mocht eindelijk ook Demi haar wedstrijd als junior turnster starten. Met prima series op vloer (ondanks een wiebel bij radslag) mag ze echt tevreden zijn. Tegelijkertijd turnden de meisjes hun hoeksprongen, draaien en salto’s op de minitramp. Cammie sprong een knappe salto ondanks dat ze deze een beetje eng vindt door een val een tijdje geleden. Sommige sprongen konden bij de meisjes wat strakker, maar de laatste sprong, de spreidhoeksalto van Amber was een goede afsluiting! De ochtendwedstrijd zat er hiermee op.

’s Middags mocht Demi haar spreidhoeksprong, hoeksprong, halve draai en salto op de minitramp springen. Ze had de dag ervoor nog heel hard geoefend op de salto, blijven staan was het doel! Het inturnen ging een beetje wisselend, dus het was duimen. De eerste drie sprongen gingen prima en ook de salto werd goed ingezet. Bij de landing was Floortje even bang dat ze niet bleef staan, maar met een paar extra stapjes lukte dit!
Ook werd er goed om zich heen gekeken en zagen de meiden en Juransly alweer nieuwe sprongen die ze graag willen leren. Ook bij assistent Arianne en trainster Floortje begon het te kriebelen (wie weet als ze fit worden). Er werden ook zulke mooie sprongen getoond: dubbelsalto, tsukahara, tipsalto. Ook het publiek keek hun ogen uit.

De prijsuitreiking was een grote verrassing; bij hun eerste wedstrijd direct medailles winnen! Steffie werd tweede op tumbling en Anne mocht op dit zelfde toestel brons ophalen. Juransly, die op tumbling in het hoge niveau turnde, werd daar eerste. Naderhand bij het bekijken van de uitslagen bleek hij op minitramp het tweede cijfer te hebben behaald, helaas werd er hier maar een medaille uitgereikt.
Topprestatie van de springgroep zo op hun eerste wedstrijd! Volgende week doen zij nog mee aan de clubkampioenschappen alwaar ze nog een keer hun oefeningen mogen laten zien. Ook interesse in de springgroep? Kom dan gerust een keer kijken op donderdag! We trainen van 18:00-19:30u in de GSG (Johan den Haenstraat 61). Tot aan de zomervakantie zijn er nog drie trainingen, op donderdag 3, 10 en 17 juli.

2014 springwedstrijd (Large)

|