2023 voedselbank header

Doneer tijdens de inzamelingsmaand voor de Voedselbank!
In de maand april organiseren we als club een inzamelingsactie voor de Voedselbank. Aan de hand van een ‘boodschappenlijstje’ kun jij vele gezinnen helpen in de regio. Doneer jij ook?

Wekelijks geeft de Voedselbank met haar vrijwilligers voedselpakketten aan gezinnen die daar zelf niet in kunnen voorzien. Mogelijk ken je zelf ook mensen in jouw omgeving die hier noodgedwongen gebruik van moeten maken. Het aantal gezinnen, dat afhankelijk is van de Voedselbank, neemt daarbij ook steeds meer toe, terwijl het aanbod van (gezond) voedsel afneemt. Daar willen we ons als club voor inzetten door in april een inzameling voor de Voedselbank te organiseren. Er is gekozen voor de maand april omdat de nood dan het hoogst is bij de Voedselbanken. In december wordt er rondom de feestdagen heel veel ingezameld, die voorraad raakt in april op wat maakt dat aanvulling juist in die periode heel welkom is. Doneer jij ook?

De sport gezamenlijk in actie voor de Voedselbank
Iedere sporter zal het met ons eens zijn: bewegen en (gezonde) voeding zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Het zorgt ervoor dat je je goed voelt en dat verdient iedereen. Om zoveel mogelijk gezinnen die kans te bieden, organiseren we met meerdere sportbonden en zoveel mogelijk clubs in april 2023 een inzamelingsmaand voor de Voedselbank.

'Boodschappenlijst'-inzamelingsweek-VoedselbankDoneren aan de hand van een ‘boodschappenlijstje’
Aan de hand van dit ‘boodschappenlijstje’ vragen we jullie om te doneren tijdens de inzamelingsmaand voor de Voedselbank. Op dit lijstje staan gezonde producten die lang(er) houdbaar zijn.
Na de inzamelingsmaand komt de lokale Voedselbank de producten ophalen en verdeelt deze over de gezinnen die het hard nodig hebben.

Welkom in de sport
We hopen met de actie gezinnen die het keihard nodig hebben een steuntje in de rug te bieden en daarmee, met hulp van het Jeugdfonds Sport & Cultuur, ook te laten merken dat zij van harte welkom zijn in de sport. We zorgen tijdens de actie dan ook dat de gezinnen die gebruik maken van de Voedselbank worden uitgenodigd om kosteloos een of meerdere sportlessen/-trainingen bij onze club te volgen.

Inzamelingsplek en tijdstip
Wil jij ook doneren? Daar zijn we ontzettend blij mee, net als de vele gezinnen in onze regio die gebruik moeten maken van de Voedselbank. Alle boodschappen verzamelen we op één centrale plek: de kantine aan de Aakwerf 42. Turnt jouw kind op een andere locatie maar wil jij meehelpen om ook daar boodschappen te verzamelen? Een super initiatief!! Neem contact op de met trainer van die groep om dit verder af te stemmen. Boodschappen kunnen tussen zaterdag 1 en zaterdag 22 april worden ingeleverd op de Aakwerf.

Stel je vraag
Heb je vragen over de inzamelingsmaand? Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar onze voorzitter: voorzitter @ velocitasgouda.nl.

DG logo

|