Zaterdag 10 mei vond de districtsfinale turnen 4e divisie plaats in Amsterdam voor pupillen, jeugd, junior en senioren. Damaris had zich voor de categorie jeugd geplaatst en Linske bij de senioren.

Een verslag van Ton over de wedstrijd van Linske:
Plaats je je voor de districtsfinale, dan heb je als sporter laten zien dat je turnster bent en dat is Linske. Zaterdag in Amsterdam turnde zij de finale.

Vloer/plank/paard-pegasus zijn afzetpunten, zij blijven op de plek. Sprong is aanlopen maken, met snelle hakken naar boven vliegen en via afstoot van handen weer landen op twee voeten tot stand. Het gemiddelde is je cijfer. Linske voert twee overslagen met goede landing uit en zette gemiddeld 10.650 punten neer.

Bij brug komt het aan door turnelementen met opzwaaien en draaien aan elkaar te verbinden. Dit vergt oefening, bruggevoel, richting en timing. Jury kijkt, schrijft en berekent de score. Turnsters hebben vooraf kort inturntijd en daarna moet het gebeuren. Linske weet de elementen aan elkaar te turnen en krijgt hiervoor 8,700.

Ze begon de wedstrijd echter op balk. Na ongeveer 40 seconden voorbereiding, mocht ze haar oefening turnen. Danspassage radslag pirouette erop, 100% volgens plan tot rolletje van de balk afloopt. Wat doe je dan, even erachter aan en dan rustig terug op de balk stappen, je oefening vervolgen en afsluiten met ’n afsprong die staat. Score 10,150. Ondanks de val leverde dit haar een 12e plaats op het toestel op.

Vloer is veerkracht/power. Turn je lange lijnen met vormspanning, dan geeft het energie waar je iets mee kunt. Linske weet dit in de wedstrijd om te zetten in zes breedteasrotaties en totaal drie draaien om de lengteas. Verdeeld in de acht turnelementen en choreo maakt dit samen ‘n vloeroptreden gewaardeerd met 9,850.

Bij elkaar opgeteld leverde dit Linske de 21e plaats op. De districtsfinale van de instappers is op 21 juni, dan mag Mila haar wedstrijd turnen.
Komende weken turnen de meiden van de A-selectie in de turncompetitie verschillende wedstrijden om te proberen een plekje in de tuco-finale te behalen.

|